Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso zničil Massovu šanci na dobrý výsledek

Alonso zničil Massovu šanci na dobrý výsledek

Jednoduše do něj vrazil.

Felipe Massa a Fernando Alonso byli 4 roky týmovými kolegy ve Ferrari, oba už patří k nejzkušenějším jezdcům v F1 a Massa se na konci sezóny s F1 rozloučí. Nic z toho ale není dost dobrým důvodem, aby k soubojům na trati přistupovali v rukavičkách. Včera v boji o šesté místo kolidovali, přičemž Alonso Massu okamžitě obvinil ze "zavření dveří" a Massa Alonsa z toho, že do něj prostě vrazil. Zatímco dvojnásobný mistr světa ještě stihl předjet i svého krajana Carlose Sainze a McLarenu dovezl body za páté místo, Brazilec musel kvůli defektu před koncem závodu měnit pneumatiky a jen díky velkému náskoku před Sergiem Pérezem mu zůstalo alespoň sedmé místo.



Takto vidí kolizi Felipe Massa: "Normálně jsem jel do zatáčky a on svůj vůz prostě pustil dovnitř. Už jsem byl ve vjezdu do zatáčky a on do mě prostě vrazil a způsobil mi defekt. Zničilo to šanci, kterou jsem měl. Takže ano, rozhodně za to může on."

A takto Fernando Alonso: "Byl jsem vedle něj. Nebylo to tak, že bych vyjel zpoza něj a udělal pitomost. Už jsme byli kolo na kolo a on už neměl možnost dostat se dovnitř."

Incident po skončení závodu zkoumali stevardi a došli k závěru, že to byl běžný závodní incident a ani jednoho z jezdců nepotrestali. McLaren se díky tomu v Poháru konstruktérů opět trochu vzdálil týmu Toro Rosso a ztráta Williamsu na Force India se zmenšila jen o 2 body.