Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Leclerka vzali dva soupeři do presu

Leclerka vzali dva soupeři do presu

Sauber: Není každý den posvícení

Po hodech přichází půst. Hungaroring Sauberu vůbec nevyšel a na souboje s renaulty nebo haasy mohl zapomenout. Oba piloti na sebe shodou okolností nejvíce pozornosti stáhli hned v úvodu: Charles Leclerc svým odstoupením a Marcus Ericsson strkanicí s Ricciardem.

Po kolizi v prvním kole jsem ztratil pozici a propadl se na konec závodního pole,“ vrátil se k osudovému okamžiku Ericsson (15. místo). „Odtud se závodilo obtížně. Snažil jsem se předjíždět auta před sebou, ale na takovéto trati to není nic snadného. Když byl v počáteční fázi nasazen zpomalovací vůz, rozhodli jsme se zajet do boxu a přezout na středně tvrdé pneumatiky. Byl to dobrý tah a podařilo se nám získat pár míst zpátky. O moc víc jsme toho bohužel nemohli dosáhnout. Celkově to z našeho hlediska nebyl nijak vydařený závod, ale analyzujeme ho a vrátíme se silnější. Příští týden mám na programu den testování a po něm odjíždím na letní dovolenou. Už se těším, že budu mít čas dosavadní průběh sezony zhodnotit a potom se vrátit ještě silnější.

 

Ericsson přezul už v 6. kole a na středních gumách pak vydržel až do cíle

 

Leclerc (nedokončil) se prakticky nesvezl: „Je trochu nešťastné dokončit poslední závod před přestávkou takhle. Krátce po startu jsem uvázl mezi dvěma vozy a ty mi auto poškodily. V důsledku toho jsem musel ze závodu odstoupit. Na druhé straně mohu dosavadní část sezony hodnotit kladně. Udělali jsme větší pokrok, než jsme čekali. Hodně jsem se poučil a zaznamenal několik bodů. Teď se těším na pauzu. Volného času využiju k odpočinku a přípravě na druhou polovinu seriálu.