Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Boschung zůstane u Camposu

Boschung zůstane u Camposu

Čeká ho už šestý rok ve F2

Ralpha Boschunga budeme i příští rok vídat ve formuli 2, a to navíc ve stejných barvách jako letos. Švýcar totiž bude i v sezoně 2022 závodit za tým Campos.

"Jsem velice vděčný a šťastný, že můžu i v příští sezoně F2 pokračovat s Camposem. Věřím v kontinuitu a věrnost, to jsou silné přednosti, které jako tým máme. Děkuji Adriánu Camposovi mladšímu (sportovní ředitel týmu - pozn. red.) a také celému Campos Racingu za tuto příležitost. Děkuji i svým sponzorům Casa Andrea a L By Raphaëlle, bez nich by toto nebylo možné," říká Boschung k pokračování spolupráce se španělskou stájí.

Adrián Campos mladší okomentoval Boschungovo setrvání takto: "Jsme nesmírně šťastní, že i v příští sezoně pro nás bude Ralph závodit. Poté, co jsme na začátku roku dostali těžkou ránu (smrt zakladatele stáje Campos a současně jejího majtele Adriána Campose, otce současného sportovního ředitele - pozn. red.), pracoval tým velice tvrdě a byl sjednocenější více než kdy předtím a to se nyní vyplácí. V příští sezoně na sebe budeme mít ještě větší požadavky a budeme chtít i nadále pokračovat ve vzestupných výsledcích," uvedl.

 Ralpha Boschunga budeme v barvách Camposu vídat i příští rok. Foto: Campos



Pro Boschunga jde letos již o pátou sezonu ve F2. V šampionátu se objevuje od roku 2017. Teprve letos ale (zdá se) odjede kompletní sezonu. Už v sezoně 2017 závodil za Campos, pro poslední podnik v Abú Zabí ale musel uvolnit místo v kokpitu Landu Norrisovi. Kvůli nedostatku financí nemohl odjet celé sezony ani v roce 2018 u MP Motorsportu a v roce 2019 u Tridentu. Loni se do F2 vrátil s Camposem při posledním podniku v Bahrajnu, kde nahradil Jacka Aitkena, který ten víkend zažíval u Williamsu svou premiéru ve F1.

Boschung je druhým potvrzeným pilotem pro sezonu 2022. Již dříve bylo oznámeno angažmá Clémenta Novalaka u stáje MP Motorsport. Francouz letos ve FIA F3 obsadil celkovou třetí příčku. Za MP Motorsport bude ve F2 závodit již v posledních dvou letošních podnicích.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: Campos