Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Boschung nahradí Aitkena

Boschung nahradí Aitkena

Za Campos bude závodit i příští rok

Ralph Boschung se během závěrečného podniku letošní sezony v Bahrajnu vrátí zpět do startovního pole formule 2. Švýcarský jezdec nahradí ve stáji Campos Jacka Aitkena. Ten si v as-Sachíru odbude svůj debut ve formuli 1, když nahradí v sestavě Williamsu Georgeho Russella. Pro Boschunga ale nepůjde u Camposu o jednorázový start. Tento týden totiž bylo oznámeno, že se španělskou stájí absolvuje kompletní sezonu 2021.

„Jsme potěšeni, že za nás Ralph tento víkend nastoupí. Je to pěkná příležitost k tomu, abychom začali společně pracovat na příštím roce. V tak profesionálním závodnickém prostředí je to pro každého šance, která má cenu zlata. Očekáváme, že s našimi jezdci Ralphem a Guilhermem (Samaiou – pozn. red.) zažijeme v as-Sachíru úspěšné vystoupení. Těšíme se, až si zazávodíme na nové variantě trati, která se zdá být vzrušující,“ uvedl šéf stáje a mimo jiné i bývalý pilot formule 1 Adrian Campos.

Třiadvacetiletý pilot se v Bahrajnu sveze s monopostem Camposu také příští týden během posezonních testů. Ty se budou konat od úterý do čtvrtka na běžně využívané Grand Prix variantě trati.

Boschung závodil ve formuli 2 za tým Campos už v deseti podnicích sezony 2017. Ve „druhé lize“ jsme ho ale mohli vídat také v letech 2018 a 2019. Zatímco před dvěma roky nastoupil do deseti závodních víkendů jako jezdec MP Motorsportu, loni závodil v sedmi podnicích za Trident.

Ralpha Boschunga jsme mohli u Camposu vídávat už v roce 2017. Foto: Campos Racing

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Campos Racing