Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Formule 1 bude příští rok znovu testovat v Mugellu

Formule 1 bude příští rok znovu testovat v Mugellu

FOTA se dnes ráno dohodla na testovacím kalendáři.

Oficiální testy Formule 1 se v příštím roce vrátí na italský okruh Mugello. Dohodli se na tom dnes ráno zástupci týmů na jednání Asociace týmů Formule 1 (FOTA).

Týmy se už delší dobu snaží o povolení testování během sezóny v omezeném množství a dnes ráno byla potvrzena předběžná data jak pro tři předsezónní testy, tak pro test, který se uskuteční v průběhu ročníku.

Co do lokace tohoto testu se mluvilo mimo Mugella také o Silverstonu, Barceloně a Jerezu. Italská trať nakonec zvítězila díky své charakteristice, schopné řádně prověřit aerodynamiku vozů, a skutečnosti, že trať je majetkem Ferrari. To se totiž nabídlo, že test pomůže financovat, což by uvítaly zejména některé menší týmy, které prý chtěly testování provést ve Velké Británii kvůli levnější logistice.

Podle současného plánu by testování v Mugellu proběhlo první týden v květnu, tedy mezi posledním z úvodních zámořských závodů a začátekem evropské sezóny, kterou by 13. května měla otevřít Velká cena Španělska.

Předsezónní testování začne 7. února v Jerezu, další dva testy se odjedou na Katalánském okruhu nedaleko Barcelony, první 21. - 24. února a druhý 1. - 4. března.

Týmy Formule 1 prý také požadují lehkou změnu současné verze kalendáře závodů pro rok 2012, přičemž si žádají záměnu dat velkých cen v Číně a Indii.