Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ohlédnutí za GP Austrálie pohledem McLarenu

Ohlédnutí za GP Austrálie pohledem McLarenu

Ron Dennis: "Víme, kde jsou naše nedostatky."

Piloti McLarenu David Coulthard a Kimi Räikkönen se během úvodního závodu letošní sezóny evidentně trápili. Za vším stojí nový McLaren MP4-19, který nebyl v Melbourne zrovna v nejlepší formě.
 
Oba piloti byli po závodě objektivně kritičtí směrem do vlastních řad a neskrývali své rozčarování. Podle Davida Coultharda se McLaren musí zlepšit v každém ohledu, pokud chce svádět vyrovnaný souboj s Ferrari.
 
"Máme infrastrukturu na to, abychom byli dobří. Nemáme však příliš času a to je problém," uvedl Skot pro Daily Telegraph.
 
"Není to žádná velká věda. Potřebujeme větší výkon, lepší aerodynamiku a lepší mechanický přítlak. Auto prostě není dostatečně rychlé," dodal Coulthard.
 
Nebylo to jen v závodě a kvalifikaci, kdy McLaren ztrácel. Prakticky celý víkend se nesl v podobném duchu. Kimi Räikkönen byl dokonce vůbec první pilot, který odstoupil ze závodu.
 
Šéf McLarenu Ron Dennis svolal na tento týden mimořádnou poradu svých klíčových lidí s cílem adresovat problémy MP4-19.
 
David říká, že problémy McLarenu souvisí se špatnou volbou pneumatik. Michelin spolu s McLarenem údajně zvolili příliš tvrdou směs, která za relativně nízkých teplot nefungovala optimálně.
 
"Udělali jsme to špatně," říká Coulthard.
 
"Bridgestone přišlo se skvělou pneumatikou a pomohlo tak ještě více skvěle připravenému monopostu Ferrari."
 
To však příliš neodpovídá na otázku, proč McLaren ztrácel i na přední týmy s pneumatikami Michelin - Renault, Williams a BAR.
 
Ron Dennis to zhodnotil slovy: "Jsem si absolutně jist tím, že máme zdroje a znalosti na to, abychom vzniklé problémy vyřešili. Uvidíme, jak rychle se nám to povede. Víme, kde jsou naše nedostatky. V Malajsii na tom budou všechny týmy s pneumatikami Michelin lépe. Ferrari jezdí ale v tomto okamžiku svou vlastní ligu."