Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kout ve formuli Renault znovu na stupních vítězů

Kout ve formuli Renault znovu na stupních vítězů

Na Hockenheimringu skončil v sobotu druhý.

text: Marek Chvála, Hockenheimring
 
Úspěšné tažení mladého automobilového závodníka Adama Kouta ve formulovém seriálu LO Formel Renault 2.0 pokračuje. Po druhém a prvním místě v úvodním podniku v Dijonu se na stupně vítězů postavil také na Hockenheimringu.
 
V sobotní jízdě, konané v rámci slavného Jim Clark Revivalu, dokázal uhájit druhou pozici. Do závodu přitom vyrážel po pátém místě v kvalifikaci až ze třetí řady. Předvedl však jedinečný startovní manévr a cílem prvního kola projížděl už na druhé příčce za Palem Varhaugem z Norska.
 
Ve druhé polovině závodu se ke Koutovi snažil přiblížit Švýcar Ronnie Theiler, ale pilot týmu Bossy Racing ho nepustil k sobě blíže než na půl sekundy. V závěru se tato dvojice ještě začala dotahovat na zpomalujícího Varhauga. Druhý český zástupce Jakub Knoll bohužel havaroval v 5. kole.
 
Adam Kout: "Po startu se všichni tlačili na vnitřní stopu. Zkusil jsem vnější a ta byla stejně rychlá. Před další soupeře jsem se dostal v nájezdu do zatáčky Parabolica a využil jsem také Theilerovy chyby, když se na chvíli ocitl mimo trať. Jenže potom se najednou objevil za mnou a měl jsem zpočátku obavy. Podařilo se mi ale stabilizovat pozici a zastavit jeho nástup.
 
Vsadili jsme na to, aby auto fungovalo po celou dobu závodu a vyplatilo se to. Nejrychlejší kola jsem zajel ve finiši. Pro zítřek možná uděláme nějaké drobné úpravy v nastavení vozu. Čeká nás ještě náročný program. Dopoledne absolvujeme kvalifikaci a v podvečer druhý závod, v němž chci samozřejmě také uspět.“
 
Výsledky: 1. Pal Varhaug (N, Jenzer Motorsport), 2. Adam Kout (CZ, Bossy Racing), 3. Ronnie Theiler (CH, Jenzer Motorsport), 4. Matei Mihaescu (R, CO2 Motorsport), 5. Federico Rossi (I, CO2 Motorsport).