Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ryan Hunter-Reay k Rocketsports Racing

Ryan Hunter-Reay k Rocketsports Racing

Gentilozzi: "Ryan je velký talent"

Americký pilot série Champ Cars Ryan Hunter-Reay zakotví minimálně pro letošní sezónu u týmu Rocketsports Racing, který vlastní jeden z majitelů CCWS Paul Gentilozzi. Pro obě strany bude letošní sezóna celkově třetí v sérii Champ Cars.

Ryan Hunter-Reay  se poprvé objevil v roce 2003  v týmu American Spirit bývalého jezdce Stefana Johanssona a sezónu završil vítězstvím v deštěm poznamenaném závodě v Surfers Paradise. Poté co American Spirit ukončil svou činnost, našel Ryan v loňském roce útočiště u týmu Herdez Competition, který byl přece jen lépe technicky a finančně zabezpečen. Hunter-Reay zazářil při závodě na krátkém oválu v Milwaukee, kde zbytak pole porazil rozdílem třídy a vymazal letitý rekord Nigela Mansella ohledně největšího počtu kol ujetých v závodě na vedoucí pozici. Zbytek sezóny se však už tak nevydařil a ani jeden z jezdců týmu Herdez se nedokázal příliš prosadit proti dominujícím jezdcům stáje Newman/Haas.

Hunter-Reay se tak v nastávající sezóně stane spolujezdcem Alexe Taglianiho, který pro Rocketsports dosud získal jediné vítězství při závodě na přírodním okruhu Road America v loňském roce.

Majitel týmu Rocketsports Paul Gentilozzi je přesvědčen o správnosti jeho angažování: " Ryan je bezesporu velkým talentem. Existuje důvod proč v loňském roce získal cenu Grega Moora. Je dnes zkušeným a všestranným pilotem, který do týmu přinese novou dávku znalostí a entuziazmu."

Připomeňme, že Rocketsports začal dva vozy nasazovat už v loňské sezóně, ale piloti druhého vozu se během sezóny střídali, přičemž značnou část sezóny strávil za jeho volantem nezkušený mladíček Nelson Philippe.