Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ani horko by Red Bullu nepomohlo

Ani horko by Red Bullu nepomohlo

Ztrácí na každém typu okruhu

Ještě uvidíme, jak to dnes bude se závodní rychlostí, ale minimálně co se týče kvalifikací, ani Red Bull, poslední naděje, nedokáže Mercedesu konkurovat. Zaostával na Red Bull Ringu, což je okruh s rovinkami i pomalejšími zatáčkami, na klikatém Hungaroringu a včera Max Verstappen ztratil na Lewise Hamiltona celou sekundu na trati, která prověří monoposty v rychlých obloucích. S takto velkým odstupem by nic neudělalo ani případné vedro, které prý vozu W11 škodí. Zdá se, že Max Verstappen přichází o poslední šanci stát se nejmladším mistrem světa v historii F1.

"Beztak bychom byli o příliš desetin pomalejší," řekl Verstappen. "Nemyslím si, že horké počasí až tak mění rozložení sil. I kdyby bylo třicet pět stupňů, stále bych byl až třetí. Možná by nám to pomohlo, ale ne až tak moc."

Verstappen už vypadá být smířený s osudem. Dnes by mu prý mohly pomoci pouze neočekávané okolnosti a dobrý start.

"Pro nás je nyní maximem třetí místo, a to máme. Je to prostě lepší než startovat například ze sedmého místa. Můžeme doufat, že budeme mít čistý start. Pak se budu snažit, co to dá. Pokud to bude znamenat, že se dokážu jakžtakž držet za nimi, tak s tím budeme spokojeni a odvezeme si odsud dobré body," podotkl Nizozemec.

Týmový kolega může Verstappenovi třetí místo na startu pouze závidět. Alexander Albon vypadl ve druhé části kvalifikace.

"V prvním kole jsme to zkusili na středně tvrdých pneumatikách. Nebylo to otřesné kolo, ale ani nijak skvělé," vysvětloval thajský závodník. "Udělal jsem pár chyb, takže jsem věděl, že bych to zvládl lépe. Jenže jsme si museli vybrat, zda zariskovat se stejnou směsí, nebo nasadit měkké a zahrát to na jistotu. Rozhodli jsme se pro měkké. Nedokážu pořádně vysvětlit, proč jsem to pak nezvládl. Prostě jsem to nedal. Měl jsem být na roštu výše."

Red Bull pomalu hází ručník do ringu. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ