Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton možná končí, míní Prost

Hamilton možná končí, míní Prost

Jezdec se odsekl od světa.

Alain Prost věří, že je padesátiprocentní šance, že Lewis Hamilton už nenastoupí do sezony 2022 a raději ukončí jezdeckou kariéru. Jeho šéf i tým začali s veřejností komunikovat pár dní po velkém zklamání, kterým pro ně byla VC Abú Zabí. Jezdec se však od té doby neozval.

Prostřednictvím jeho bratra jsme se dozvěděli, že potřebuje přestávku od sociálních médií, ale tradičním médiím je také nedostupný a prý ještě neodpověděl ani novému šéfovi FIA, Benu Sulajemovi, který ho kontaktoval kvůli neúčasti na předávání cen FIA, kam si nepřišel přebrat cenu za druhé místo v šampionátu. Samozřejmě se spekuluje, že vážně uvažuje o ukončení kariéry, což minulý měsíc naznačil také Toto Wolff.

Mluvil jsem s více lidmi, kteří s ním bývaljí v kontaktu,“ řekl Sky News Craig Slater. „Shodli se na tom, že ačkoli se k tomu v tu noc postavil hrdinsky, v následujících dnech ho to skutečně vzalo.

Většina insiderů věří, že Hamilton nehodí ručník do ringu a nenechá tým Mercedes na holičkách pár dní před začátkem důležitých zimních testů. Francouzský čtyřnásobný mistr světa, který už měl i vlastní tým F1 a v současnosti je součástí padoku jako ambasador týmu Alpine, to však vidí trochu jinak.

Těžko si představit jeho úhel pohledu. Má asi stejně mnoho důvodů skončit, jako důvodů pokračovat. Byla to pro něj rána, ale byla by velká škoda, kdyby nenastoupil do sezony.

Také Wolff se obává, že jeho tým přijde o hlavní hvězdu posledních let. Foto: Mercedes

Zdroj: f1i, úvodní foto: Mercedes