Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Prost již není součástí týmu Alpine

Prost již není součástí týmu Alpine

Očekává se příchod Szafnauera a BWT.

Po zprávě o nečekaném odchodu ředitele Marcina Budkowskeho přichází zpráva o dalším odchodu z týmu Alpine. Tentokrát se jedná o nevýkonného ředitele, ale zvučného jména. Stáj francouzské automobilky už nebude podporovat Alain Prost. O změnách na čelních pozicích týmu F1 rozhoduje přímo generální ředitel automobilky Alpine, Laurent Rossi. Ten tedy asi nebyl spokojen s minulou sezonou nebo s přípravou na sezonu 2022. To ještě ukáže čas.

Čtyřnásobný mistr světa se už ve F1 pokusil prosadit s vlastním týmem používajícím motory Peugeot, což však po pěti sezonách skončilo krachem. Prost se poté vrátil ke značce Renault, kterou jako jezdec reprezentoval v letech 1981-83 a od roku 2015 byl ambasadorem jejího týmu. V roce 2019 pak přijal silnější roli nevýkonného ředitele společnosti stojící za týmem a zůstal v ní i po přejmenování týmu na Alpine.

Prost se prý sám rozhodl neprodloužit smlouvu o rok 2022, učinil tak už na konci minulé sezony v Abú Zabí, ale vadí mu, že jeho oddělení od týmu nebylo oznámeno dostatečně důstojně.

"Moc mě zklamalo, jak byla tato zpráva oznámena," napsal Prost na sociální média. „Bylo dohodnuto, že to oznámíme spolu s týmem Alpine F1! Nulový respekt! V Abú Zabí jsem odmítl nabídku, která mi byla předložena na rok 2022. Udělal jsem tak kvůli osobním vztahům a udělal jsem dobře! Týmu v Enstonu a ve Viry: "Budete mi moc chybět.""

Má se za to, že v týmu se vytváří prostor pro Otmara Szafnauera, který na začátku měsíce odešel z týmu Aston Martin. Údajně bude při představení nového vozu oznámen i jeho příchod a příchod sponzora BWT, také z týmu Aston Martin. BWT již zmizelo z webových stránek Aston Martinu.

Prostův odchod ignorovala i sociální média týmu. Na Twitteru kupříkladu dostalo přednost video o přípravě kávy s logem Alpine na hladině. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, Alain Prost, úvodní foto: Renault