Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Sulajem mění management FIA

Sulajem mění management FIA

Funkce dostali i Massa a Michael.

Mezinárodní automobilová federace má po 12 letech nového prezidenta, který nesouhlasí úplně se vším, co dělal Jean Todt, respektive si myslí, že to dokáže dělat lépe. Můžeme tedy očekávat několik změn a součástí toho budou změny v managementu federace.

Jednou z novinek bude místo generálního ředitele, na které se již hledá vhodný kandidát. Na několika dalších místech došlo k personálním změnám. Například ve funkci prezidenta Bezpečnostní komise došlo ke generační výměně. Sir Patrick Head, spoluzakladatel týmu Williams, byl vystřídán Samem Michaelem, bývalým sportovním ředitelem týmů Williams a McLaren. Felipe Massa byl zase jmenován prezidentem Komise jezdců. Spolupracovat s ním budou Karun Čandhok a Vitalij Petrov reprezentující sekci monopostů.

Zajímavostí je, že Massa v čele Komise jezdců nahradil Toma Kristensena, jenž byl členem týmu Sulajemova volebního soupeře, Grahama Stokera. Sekci monopostů donedávna šéfoval Robert Fernley, bývalá pravá ruka Vidžaje Mallyu v týmu Force India. Fernley pak ještě krátce a neúspěšně vedl i misi McLarenu do Indianapolisu.

Sulajem se v blízké budoucnosti hodlá podívat na zoubek finanční kondici federace zděděné po Todtovi. Již zřídil pracovní skupinu, která vybere nezávislou auditorskou firmu, která pak "identifikuje nejpalčivější problémy spojené s finančními praktikami FIA a rozhodne, zda je třeba provést změny". Nemalé příjmy do pokladny FIA přitom přitékají z Formule 1.

Sulajem hodlá změnit FIA k lepšímu. Foto: FIA

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: FIA