Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Novým rezervistou týmů Red Bullu je Buemi

Novým rezervistou týmů Red Bullu je Buemi

Práce pro Hülkenberga se tady nenašla

Sérgio Sette Cámara měl v tomto roce plnit roli rezervního jezdce obou týmů Red Bullu a současně závodit v japonské Super Formuli.

Brazilec se ovšem z důvodu koronavirových opatření nemohl do země vycházejícího slunce dostat a tak mu nezbylo, než pouze objíždět velké ceny F1 a čekat (marně), zda se náhodou na něj neusměje štěstí.

Teď se situace změnila. Sette Cámara už v Japonsku je a tento víkend absolvuje v Sugu třetí díl seriálu. Jenže si zase kvůli karanténě přibouchl vrátka zpátky do Evropy... 

Sérgio Sette Cámara si konečně v tomto roce zazávodí. Foto: AlphaTauri

Red Bull proto sáhl po osvědčeném řešení. V záloze bude připraven rutinér Sébastien Buemi, který má s touto funkcí už bohaté zkušenosti.

Tím současně padly spekulace, že by se tímto způsobem mohl na delší dobu vrátit do světa F1 Nico Hülkenberg. Ty se vyrojily poté, co Helmut Marko pro Motorsport Magazin přiznal, že německého pilota kontaktoval v pátek dopoledne na Nürburgringu během minulé VC Eifelu. Test na covid-19 Alexandera Albona se totiž jevil neprůkazným a bylo třeba počítat s tím, že nebude moci nastoupit. Opakovaná zkouška ale přinesla negativní výsledek a tak nakonec Hülkenberg za dramatických okolností zaskočil u Racing Pointu.

Zdroj: Red Bull, Motorsport Magazin, úvodní foto: formula E