Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

NIO beze změny

NIO beze změny

Zůstávají Ticktum i Sette Camara

Stáj NIO 333 vstoupí do nadcházejícího ročníku formule E s nezměněnou jezdeckou sestavou. Barvy čínského týmu budou hájit i nadále Dan Ticktum a Sergio Sette Camara.

„Jsme rádi, že budeme i v další sezoně spolupracovat s Danem a Sergiem,“ těší se Russell O´Hagan, který u stáje zastává roli provozního ředitele a zastupujícího týmového šéfa. „Jejich talent a závazek vůči týmu byly klíčovými faktory našeho postupného pokroku. Oba navíc spolupracují. Proto jsou pro nás jasným přínosem na cestě za našimi ambiciózními cíli,“ vysvětluje.

Uplynulý ročník skončil pro stáj NIO celkovým devátým místem. Tým nasbíral dohromady 42 bodů a za svými zády nechal Mahindru spolu se stájí ABT Cupra. Větším dílem přispěl na týmové konto Ticktum. Brit získal 28 bodů a obsadil 17. místo. Nejlépe dosáhl na dvě šesté pozice. Sette Camara sice získal jen 14 bodů a umístil se na konečné 20. pozici, postaral se však o nejlepší výsledek týmu. V indickém Hajdarábádu skončil pátý.

Pro Ticktuma půjde s týmem NIO už o třetí sezonu. Britský pilot je jeho součástí už od ročníku 2020/2021. Tehdy dvojnásobný vítěz Velké ceny Makaa pro vozy F3 v elektrickém seriálu debutoval. Sette Camaru sice čeká teprve druhý rok u NIO, i tak má ale s formulí E více zkušeností než Ticktum. Závodí zde totiž už od sezony 2019/2020 a před letošním přesunem k NIO strávil tři roky v barvách stáje Dragon.

Stáj NIO 333 vloží i příští rok důvěru do Dana Ticktuma a Sergia Setteho Camary. Foto: NIO 333



NIO je šestým týmem, který potvrdil jezdeckou sestavu pro další sezonu. Už dříve tak učinili Envision (Sébastien Buemi a Robin Frijns), McLaren (Jake Hughes a Sam Bird), Jaguar (Mitch Evans a Nick Cassidy), Nissan (Oliver Rowland a Sacha Fenestraz) a Andretti (Jake Dennis a Norman Nato).

Zdroj: ABB Formula E, FORMULE.cz, NIO 333, úvodní foto: NIO 333