Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren pokračuje s Hughesem

McLaren pokračuje s Hughesem

Brit chce pódia a vítězství

Očekávané se potvrdilo. Jake Hughes bude i v příštím ročníku závodit ve formuli E za McLaren. Půjde o jeho druhý rok v elektrickém šampionátu. Ten premiérový absolvoval spolu se stájí z Wokingu letos.

„Z toho, že budu i v příští sezoně pokračovat s McLarenem, mám velkou radost. Tento tým už dlouho považuji za svůj domov a užívám si zde každou minutu. Naše uplynulá sezona sice byla tak trochu smíšená, zažil jsem ale během ní několik důležitých osobních momentů. Doufám, že na nich dokážeme spolu s týmem v další sezoně stavět a budeme bojovat o vítězství a stupně vítězů. Nemám obavy, že to společně dokážeme,“ věří si 29letý závodník.

Zatímco pro příští ročník jsou Hughesovým cílem vítězství a pódia, v uplynulé sezoně na ně zatím nedosáhl. Nejlépe totiž dojel třikrát pátý a celkově se umístil na 12. příčce. Zapůsobil ovšem zejména svou kvalifikační formou. Pro druhý závod v saúdskoarabské Díriji a v Monte Carlu totiž vybojoval pole position. Pozornost si vysloužil mimo jiné i zápisem do Guinnessovy knihy světových rekordů, když v Londýně vytvořil s upraveným monopostem Gen3 nový halový rychlostní rekord. Tehdy dosáhl rychlosti 218,71 km/h.

Svými výkony udělal Hughes dojem mimo jiné i na šéfa McLarenu Iana Jamese: „Z toho, že naše spolupráce bude pokračovat, jsem nadšený. Ačkoli jsme o jeho výkonnosti nikdy nepochybovali, při své první sezoně udělal dojem jak na tým, tak na širší okolí v paddocku. Byla to od něj skvělá nováčkovská sezona. Je výjimečné, jak je Jake týmu a formuli E oddaný,“ chválí svého jezdce.

Jake Hughes přesvědčil McLaren k prodloužení smlouvy. Foto: McLaren


Brit k Britovi?



Kdo bude v příští sezoně druhým jezdcem McLarenu, zatím není jasné. Jedno ale jisté je – Jake Hughes dostane nového týmového kolegu. René Rast už totiž oznámil, že formuli E opouští.

Momentálně vše nasvědčuje tomu, že McLaren bude mít příští rok kompletně britskou sestavu. Jako největší kandidát na místo Hughesova parťáka se totiž jeví Sam Bird, který přišel o sedačku u Jaguaru.

Hughes je sedmým pilotem, který má pro příští sezonu jisté angažmá. Kromě něj mají garantovanou závodní sedačku také Mitch Evans (Jaguar), Nick Cassidy (Jaguar), Sébastien Buemi (Envision), Robin Frijns (Envision), Jake Dennis (Andretti) a Edoardo Mortara (Venturi).

Zdroj: Motorsport, ABB Formula E, úvodní foto: McLaren