Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ticktum přestupuje ke Carlinu

Ticktum přestupuje ke Carlinu

Nepojede za něj poprvé

V minulosti jsme Dana Ticktuma mohli vidět u stáje Carlin v závodech formule 3. Brit s tímto týmem odjel v roce 2016 jeden podnik evropského šampionátu. O tři roky později pak za něj závodil ve Velké ceně Makaa. Během sezony 2021 bude hájit barvy Carlinu znovu, tentokrát ve formuli 2. V jezdecké sestavě stáje doplní Jehana Daruvalu. S dvojicí Daruvala a Ticktum již Carlin nastoupil také do loňských posezonních testů formule 2 v Bahrajnu.

„Na letošní sezonu a na to, až budu spolupracovat s Carlinem, se opravdu těším. V Bahrajnu jsme zažili tři přínosné testovací dny a již tehdy jsem se cítil jako součást týmu. Spolupracovalo se nám vážně dobře a již víme, jaké jsou naše cíle pro předsezonní testy. Na konci loňské sezony měl tým vítězné auto. Z toho chci těžit a hned od začátku sezony bojovat o titul,“ řekl Ticktum.

Šéf stáje Trevor Carlin uvedl: „Z toho, že k nám Dan přichází, jsme opravdu nadšení. Známe ho už mnoho let a před pár roky jsme s ním v Makau krátce spolupracovali. V prosinci s námi nastoupil také v posezonních testech formule 2. Je to skvělý závodník, který je velmi rychlý, a těšíme se na to, až letos uvidíme jeho skutečný potenciál. Budeme s ním pracovat na tom, aby rozvinul vše, co se dosud naučil. Chceme důsledně a uvážlivě útočit na titul.“

Monopost formule 2 si Ticktum vyzkoušel už loni během posezonních testů. Foto: Carlin

Pro Ticktuma, který je zároveň juniorem Williamsu, půjde letos ve formuli 2 o třetí sezonu. Tou první byl rok 2018, kdy ale nastoupil se stájí BWT Arden (dnes HWA Racelab) pouze v posledním podniku v Abú Zabí. Loni již ale odjel v barvách týmu DAMS kompletní ročník. Celkově obsadil 11. místo. Na konto si připsal čtyři pódiová umístění. Sprintový závod v Silverstone dokonce vyhrál.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: DAMS