Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rezerva rudých býků přichází do Japonska

Rezerva rudých býků přichází do Japonska

Sette Câmara pojede Super Formuli

Nedávno byl Sérgio Sette Câmara potvrzen jako rezervní jezdec stájí Red Bull a AlphaTauri pro nadcházející ročník F1. Pouze na „střídačce“ ale letošní sezonu Brazilec nestráví. Mimo jiné si totiž i zazávodí v japonské Super Formuli. V zemi vycházejícího slunce bude čtvrtý muž loňské sezony F2 reprezentovat spojení stájí Motopark a B-Max.

„Věřím, že se jedná o ten nejlepší směr pro moji kariéru. Super Formule nabízí ty nejrychlejší vozy hned po formuli 1. A týmy, které zde účinkují, fungují na té nejvyšší úrovni. Za tuto příležitost chci B-Maxu s Motoparkem poděkovat. Již jsem s nimi spolupracoval dříve a jsem si jistý, že můžeme také v této sérii dosáhnout velkých věcí,“ uvedl Sette Câmara, který v minulosti hájil barvy Motoparku již ve F3.

Po třech sezonách ve F2 čeká letos Sette Câmaru nová výzva. Foto: B-Max Racing with Motopark

V sestavě stáje doplní závodník, který mimo jiné působí i jako náhradník u Dragonu ve formuli E, Charlese Milesiho. Po boku francouzského jezdce měl ale původně závodit jiný Brazilec – Pietro Fittipaldi. Jako oficiální důvod změny jezdeckého složení uvedl tým konflikt sponzorských zájmů. Objevují se ale také spekulace, podle kterých vnuk Emersona Fittipaldiho řady stáje opustil dobrovolně, neboť už má na svém kontě dostatek bodů pro zisk závodní superlicence. Na něj dosáhl během zimy v asijské F3, kde obsadil celkovou pátou příčku.

Zdroj: B-MAX Racing with Motopark