Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell ztratí v neděli pět míst

Russell ztratí v neděli pět míst

Na jeho voze došlo k výměně převodovky

George Russella během pátečních tréninků na Velkou cenu Mexico City sužovaly potíže s převodovkou. Problémy s ní měl už v prvním tréninku, kdy nasadil jeden ze starších kusů. Kvůli potížím ale musel Williams sáhnout k výměně a do druhého tréninku už Russell vyjel s převodovkou pro závod. Také na ní se ale vyskytla závada a Brit tak mohl odkroužit pouhá dvě kola. I tuto převodovku musel tým vyměnit a Russell tak v neděli ztratí na roštu pět míst.

"Měli jsme nějaké problémy, zvláště ve druhém volném tréninku. Na konci prvního tréninku jsme u George objevili problém s převodovkou a tak jsme se rozhodli, že do druhého tréninku už nasadíme převodovku pro závod. Na ní se ale objevily potíže hned při prvním výjezdu. Nyní dostane další převodovku, což znamená, že v neděli ztratí pět míst. Je to sice frustrující, alespoň se to ale stalo už teď a ne v závodě, " vysvětluje hlavní závodní inženýr Williamsu Dave Robson.

Russellovy problémy ve druhém tréninku měly dopad i na jeho týmového kolegu Nicholase Latifiho: "Museli jsme omezit také Nicholasovy jízdy, abychom porozuměli problému a ujistili se, že stejné potíže nehrozí také u něj," dodává Robson.

George Russell se na startu Velké ceny Mexico City propadne. Foto: Williams



Russell nebude jediným závodníkem, který se na startu Velké ceny Mexico City oproti svému kvalifikačnímu umístění propadne. Potrestáni budou také Lance Stroll a Juki Cunoda, kteří budou muset vyrážet z chvostu za nasazení nových dílů pohonné jednotky.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Williams