Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Verstappen má zájem o číslo 1

Verstappen má zájem o číslo 1

Po F1 může přijít na řadu Le Mans.

Max Verstappen aktuálně v šampionátu vede o 19 bodů před Lewisem Hamiltonem a do konce sezony zbývají ještě čtyři závody. K jistotě to má daleko, ale je zde dobrá šance, že se stane mistrem světa. A už ví, že na rozdíl od Lewise Hamiltona, neodmítne číslo 1.

Jezdci mají svá permanentní čísla od roku 2014, předtím se čísla přidělovala týmům podle výsledku v poháru konstruktérů předchozí sezony. K mání nebylo číslo 1, které zůstalo rezervováno pro úřadujícího šampiona, pokud o něj bude mít zájem. A od roku 2014 jsme poznali pouze dva mistry světa, přičemž Nico Rosberg po jeho životním úspěchu ukončil kariéru a číslo 1 tedy samozřejmě nevyužil.

Ostatní sezony vždy vyhrál Hamilton, a ten si nechal svou, díky tomu dnes již ikonickou, čtyřiačtyřicítku. Brit se takto odlišil od Michaela Schumachera, který mnoho let vozil na svém Ferrari jedničku. Verstappen se zase, v případě zisku titulu, odliší od Hamiltona a jedničku si s radostí vezme.

Bez váhání. Jak často dostanete šanci dát si na vůz číslo 1?“ odpověděl Nizozemec na otázku novinářů v Brazílii. Pak ještě položertem dodal: „A marketingové oddělení mi za to poděkuje, takže je to i rozumná volba!

Ještě více než třiatřicítka se Verstappenovi líbí jednička. Foto: Red Bull

Po dobytí F1 by Verstappen mohl hodit očkem i po závodě 24 hodin Le Mans, kde má jeho otec na kontě vítězství v kategorii LMP2 z roku 2008.

Občas o tom mluvíme. Kategorie hypersportů dělá první krůčky, ale chce to počkat na širší konkurenci. Myslím, že potrvá roky, než začnu uvažovat nad něčím konkrétním týkajícím se Le Mans. Rozhodně bych to rád zkusil a bylo by skvělé být v jednom týmu s tátou.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull