Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Džidda má úspěch

Džidda má úspěch

Nadchla i 40letého matadora.

Okruh v Džiddě se jezdcům F1 hodně líbí. Rychlejší než Baku, s rychlými zatáčkami a s bariérami na vnější i vnitřní straně trati.

Tento okruh je výjimečný. Nepodobá se žádnému, na kterém jsem dosud závodil,“ řekl Carlos Sainz. „Tato trať je tak intenzivní, tak vzrušující, dostává mi do krve tolik adrenalinu... To jsem nezažil, odkdy jsem závodil v Macau. Opravdu výjimečná, intenzivní, extrémně rychlá, zdi jsou blízko, je nevyhnutné přesně se strefovat do zatáček, nedopustit kontakt s vnitřní zdí. Vypadá to šíleně, ale tak se zdá, že se nikdo nedostal do nebezpečné situace. Kvalifikace snad také bude bez problémů.

Trať dokázala zaujmout i jeho staršího krajana Fernanda Alonsa, jednoho z nejzkušenějších jezdců na světě.

Kolo na tomto okruhu, to je fantazie,“ řekl 40letý veterán s bohatými zkušenostmi i z jiných forem motorsportu. „Jezdí se zde mezi dvěma zdmi a jezdí se rychle. A každá chyba může mít velké následky, výpadky koncentrace se netolerují.

Na pohled vypadají všechny zatáčky stejně,“ dodává Daniel Ricciardo. „Stále musím myslet na to, ve které části okruhu právě jsem. „Tohle je tato zatáčka, tato další je na čtvrtý převodový stupeň a za ní pátá zatáčka... Je to hotové bludiště.

Džidda je hodně náročná na soustředění. Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: