Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams najal dalšího člověka z Volkswagenu

Williams najal dalšího člověka z Volkswagenu

Nezvábí náhodou i Volkswagen samotný?

Tým Williams pokračuje v najímání bývalých zaměstnanců Volkswagenu, kteří se podíleli na úspěchu této značky ve WRC. Prvním na palubě byl Jost Capito, jenž obsadil místo generálního ředitele a později si pro sebe zabral také kancelář šéfa týmu. Místo technického ředitele obsadil FX Demaison a nyní přichází Sven Smeets.

Smeets byl týmovým manažérem týmu Volkswagen ve WRC, kde byl tedy přímým Capitovým podřízeným. Nejspíš jim to spolu fungovalo, jelikož v týmu Williams Smeets přebírá podobnou roli, bude sportovním ředitelem. Ten ve F1 mimo jiné zastupuje tým na všech setkáních s FIA, ostatními týmy a v motorsportovních asociacích, pokud tam tedy nejde přímo šéf týmu. Také musí znát Sportovní pravidla F1 odpředu i odzadu, jelikož o víkendu velké ceny komunikuje s ředitelem závodu i doprovází jezdce předvolané před komisaře.

Kromě toho Smeet přebírá i odpovědnost za cestující část a postaví se do čela juniorského programu Williamsu, ve kterém jsou aktuálně Jack Aitken, Roy Nissany a Jamie Chadwicková. A kdy nastoupí? V podstatě už začal, s týmem byl od Kataru, ačkoli zřejmě ještě nebyla podepsána smlouva a proto práce předstihla oficiální oznámení.

Williams pokračuje v posilování svého týmu. Foto: Williams

V zahraničních médiích se spekuluje, že Williams sbírá kontakty, aby získal tovární podporu Volkswagenu, rozhodne-li se ten vstoupit do F1 a začít vyvíjet vlastní pohonnou jednotku. Capito popřel, že s Volkswagenem již vede rozhovory.

Zdroj: Motorsport, Sport1, úvodní foto: Williams