Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonso po penalizaci přišel o body

Alonso po penalizaci přišel o body

Bojoval tvrdě, protože ho opět zradil motor.

Fernando Alonso dojel do cíle Velké ceny Kanady na sedmém místě, což po startu z druhé pozice nebyl očekávaný výsledek. Realita je však ještě horší, jelikož mu byl po skončení závodu ještě udělen pětisekundový trest, po kterého započtení se před něj dostali oba jezdci týmu Alfa Romeo.

Španěl byl potrestán za “vlnovky“ při obraně před Valtterim Bottasem na dlouhé rovince vedoucí k poslední šikaně okruhu. Tento způsob bránění je pravidly zakázán. Alonso po závodě řekl, že musel závodit agresivně, protože ho opět zradila technika.

"Ve dvacátém kole se objevil problém s motorem, kvůli kterému jsme na rovinkách velmi brzy přicházeli o (elektrickou?) energii, prakticky už ve výjezdu ze zatáček," řekl jezdec týmu Alpine. „Od té chvíle jsem v podstatě bojoval o přežití, snažil jsem se držet za někým v DRS vzdálenosti, jezdil kamikadze stylem v zatáčkách s detekčním bodem, protože jen s otevřeným DRS jsem mohl mít dobrou rychlost na rovince.

Alonso byl tedy za svoji snahu odměněn pouze dvěma body a motoroví inženýři Renaultu určitě mohou na pochvalu zapomenout.

Evidentně další do řady poruch na voze s číslem 14, velké zklamání. Jsem tady, abych se pokoušel o lepší než šestá a sedmá místa a tento víkend jsme měli rychlost na lepší než šesté místo. Rozhodně potřebujeme lepší spolehlivost vozu s číslem čtrnáct.

Alonso měl před startem velká očekávání, pomýšlel i na pódium. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine