Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso jel závod jako kvalifikaci

Alonso jel závod jako kvalifikaci

Poruchu palivového systému ve skutečnosti neměl.

Fernando Alonso se pochlubil, že druhé místo ve Velké ceně Kanady má díky tomu, že 70 kol závodu jel s nasazením jako v kvalifikaci.

Asi jsme doufali, že trochu více zatlačíme na Red Bull, jenže na startu jsem ztratil pozici ve prospěch Lewise,“ řekl španělský matador. „Pak jsem vybojoval bitvu s Mercedesem. Lewis tlačil po celý závod, takže já jsem také neměl ani kolo k odpočinku. Byla to úžasná bitva. Na začátku závodu jsem byl trochu rychlejší já, na konci asi spíše Lewis. Náročný závod, 70 kvalifikačních kol.

Po 25 kolech, krátce po předjetí Lewise Hamiltona, dostal Alonso poprvé pokyn šetřit palivo. Ne však kvůli jeho kvalifikačnímu nasazení.

Mysleli jsme, že máme poruchu palivového systému,“ vysvětlil po závodě Mike Krack. „Nebyli jsme si jisti, ale nejlepším předběžným opatřením bylo začít šetřit palivo. Ve skutečnosti jsme však žádnou poruchu neměli.

Majitel týmu, Lawrence Stroll, se před domácí velkou cenou nechal slyšet, že by rád poprvé viděl oba jezdce Aston Martinu na stupních vítězů. Lance Stroll však nakonec musí být rád i za deváté místo, jelikož se kvalifikoval na třinácté a po trestu za zdržení Estebana Ocona startoval ze šestnáctého.

Dostali jsme ho ze zácpy a když byl mimo hustý provoz, nasadil stejné tempo, jaké měly vozy v čele závodu. Na konci DRS vláčku je to ale těžké, proto je postup ze šestnáctého na deváté místo velkým úspěchem. Na papíře je to pouze deváté místo, když kolega byl v cíli druhý. Ale při detailnějším pohledu odvedl moc dobrou práci,“ řekl šéf týmu Aston Martin.

Boj s Hamiltonem a obavy o stav paliva Alonsovi neumožnily pronásledovat Verstappena. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Aston Martin