Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso si brousí zuby na první místo

Alonso si brousí zuby na první místo

Zaútočit chce na startu.

Zkušený matador Fernando Alonso včera bravurně zvládl kvalifikaci na pomalu usychající trati a dnes mu bude patřit druhé místo na startu. Alonso ale chce být první, takže by rád ještě zaútočil na Maxe Verstappena, vítěze kvalifikace. Dobrou příležitost přirozeně nabídne start.

Nebyla to lehká kvalifikace. My jezdci jsme ani nevěděli, na jakých pozicích se zrovna nacházíme. Nemělo smysl, aby nás tým informoval, protože časy se zlepšovaly o vteřinu i dvě. Při konstantním zlepšování nakonec vše záviselo na tom posledním kole.

Fantastický pocit,“ řekl po kvalifikaci dvojnásobný mistr světa. „Celý víkend je jako z krásného snu. Už v trénincích jsme byli rychlí. V pátek býváme rychlí, ale v sobotu se naše konkurenceschopnost obyčejně zhoršuje. Avšak na mokré trati byl náš vůz mega. Skutečně velmi dobře se mi řídil a řekl bych, že i fanoušci mě tlačili očima. Očekávám, že na Maxe zaútočím v první zatáčce.

Alonso bude na vnitřní straně první zatáčky a na rozdíl od Verstappena nebojuje o titul, takže pokud dobře odstartuje, bude moci být odvážnější.

Alonso na mokré trati vyškolil všechny mladíky, kromě jednoho. Foto: Alpine

Estebanu Oconovi patří sedmé místo, se kterým by byl za normálních okolností velmi spokojený, jenže vidí, že vůz měl potenciál obsadit podstatně lepší pozici.

Hlavně se těším spolu s Fernandem. Zaslouží si start z první řady, má fantastický víkend. U mě převládá spíše zklamání, protože dnes se daly náročné podmínky využít i lépe. Nevytěžil jsem z vozu všechno, co se v něm ukrývá,“ přiznal Francouz.

Zdroj: Motorsport, Alpine, úvodní foto: Alpine