Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Call of Duty se také povozí na F1

Call of Duty se také povozí na F1

Vybralo si trať v Singapuru.

Jedna z nejsilnějších značek v mamutím videoherním byznysu si řekla, že se zkusí svést na F1. Přesněji, na vlně její popularity. To je něco, na co dlouholetí fanoušci F1 nejsou zvyklí, poslouchat o veliké popularitě sportu, když jen před pár lety se o něm mluvilo jako o upadajícím prožitku. Sport úspěšně přitáhl publikum v mladém a středním věku a všimli si toho i oportunisté z firmy Activision stojící za veleúspěšnou sérií stříleček z pohledu první osoby.

Ne, Call of Duty Modern Warfare II nebude mít závodní vsuvku, ale alespoň si zabojuje na okruhu F1. Přesněji v místech, kde to vypadá jako na okruhu F1, jelikož Activision nemá licenci. Volba padla na Singapur. Mapa nese jméno Marina Bay Grand Prix a součástí její výzdoby jsou monoposty s halo a zbarvením velice podobným třeba vozům Red Bullu a McLarenu. Také je tam budova boxů, vysvícené ruské kolo, auto podobné safetycaru a další drobnosti. Bojovat se bude, příhodně, podvečer. Kalifornská firma umístila na stupně vítězů britskou, kanadskou a americkou vlajku. V současnosti nemá místo ve F1 ani jeden americký závodník, což ale nevadí, jelikož hra je dějově zasazena mírně do budoucnosti. Zveřejněné útržky z mapy mají posloužit k navnadění zájemců o účast v otevřeném beta-testu, první ochutnávky nové hry, která bude v závislosti od platformy dostupná od 16. do 26. září.

Už přes měsíc je v obchodech dostupný nový ročník závodní série EA Sports, nesoucí prosté ale výstižné jméno F1 22. Obecně byla přijata kladně. Nepřináší moc nového, ale to od každoročně rozšiřované série ani nikdo nečekal. Něco skutečně nového vzniká v menší společnosti Frontier Developments, specializované na simulátory a manažérské hry. Fanoušci F1 se ještě tento měsíc dočkají vydání hry F1 Manager 2022, tedy hry na ředitele týmu F1 s kompletní licencí Formule 1 včetně jezdců, okruhů, týmů i jejich zaměstnanců.

Kulky ze samopalů bude jistě schytávat i safetycar. Foto: Activision

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Activision