Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari není ani druhé nejlepší

Ferrari není ani druhé nejlepší

Vasseur nespěchá zahodit celou sezonu.

Po VC Saúdské Arábie, ve které jezdci Ferrari obsadili šesté a sedmé místo, je už Carlos Sainz přesvědčen, že jeho tým nemá ani druhý nejlepší vůz. A jelikož v Poháru konstruktérů je tým z Maranella až čtvrtý, těžko mu někdo bude oponovat.

"Jsem trochu překvapený, protože po pátku, i před tímto víkendem, jsem si myslel, že máme dobrou šanci být tu druzí nejrychlejší," řekl Španěl. „Řekl bych, že hlavně poslední stint na tvrdých pneumatikách ukázal, že je před námi ještě spousta práce. Závodní tempo není dobré a zlepšení může přijít až po nasazení prvního balíku nových dílů. Náš vůz pneumatiky přímo žere. Obecně máme problém s balancem vozu. Pneumatiky se přehřívají v čistém vzduchu, tak si představte, co se děje, když se dostaneme za jiný vůz.

Problém Ferrari není nijak prostý, Leclerc měl rychlý a poměrně dost dlouhý první stint na měkkých pneumatikách, přičemž předvedl několik předjížděcích manévrů. Na tvrdých však nebyl o nic konkurenceschopnější než Sainz.

Tato trať nepřetěžuje pneumatiky tak jako Bahrajn, takže nám měla více sedět, jenže závodní rychlost stejně nebyla dost dobrá,“ řekl Charles Leclerc.

Nesmíme však zapomenout, že Ferrari své jezdce přezulo ještě před výjezdem safetycaru. Každý, kdo byl v cíli před nimi, obdržel zastávku zdarma.

Frédéric Vasseur připouští, že s takovým vozem nelze vyhrávat závody, ale týmu nechává čas na pochopení problému. Na rozdíl od Mercedesu, který už svůj koncept hodil do koše a vrhá se do kopírování Red Bullu a Aston Martinu.

Nejdůležitější bude nevyprávět si pohádky,“ řekl nový šéf Scuderie Ferrari. „Teď hlavně musíme správně pochopit situaci, identifikovat naše silné a slabé stránky. Co si budeme nalhávat, něco musíme dělat špatně. Něco bude třeba změnit. Ale nejprve musíme pochopit, co vlastně nefunguje, teprve pak máknout na opravě. Já to vidím tak, že náš vůz má dobrou rychlost, ale Red Bullu se v závodě nemůžeme rovnat, protože tu rychlost v závodě neudržíme.

Ferrari je opět rychlé pouze v kvalifikacích. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari