Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Finále asijské GP2 přineslo premiérové vítězství Raziovi

Finále asijské GP2 přineslo premiérové vítězství Raziovi

GP2 Asia, Bahrajn - sprint

Luiz Razia přetavil výhodu startu z pole position a v dnešním sprintu na okruhu v bahrajnském Sakhiru poprvé v kariéře vyhrál závod GP2.

Úvod závodu poznamenal výjezd safety caru. Zpomalovací vůz vyjel na trať po kolizi pěti vozů, to když Roldan Rodriguez a Davide Valsecchi dostali dloubance od Karuna Chandhoka a Pastora Maldonada, k havárii se připletl ještě Rodolgo Gonzalez.

Razia i po restartu udržel nervy na uzdě a především Davide Rigona za svými zády, do cíle pak dojel s více než jedenáctisekundovým náskokem.

Jerome d'Ambrosio se po startu ze šesté příčky posunul na čtvrtou, po restartu pak dýchal na záda Sakonu Jamamotovi. Belgičan nakonec Japonce zdolal a vydal se stíhat Rigona. I s tím si v samotném závěru poradil a skončil druhý.

Čerstvě korunovaný šampion Kamui Kobajaši dokončil závod na pátém místě, poslední bod za šesté místo připadl včerejšímu vítězi Diegu Nunesovi. Brazilec se sice po startu propadl o několik míst dolů, do cíle se ale dokázal přes řadu svých soupeřů dostat zpět.

Fotogalerii z dnešního závodu naleznete zde.

Tabulku připravujeme.