Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Místo Bahrajnu uvítá asijskou GP2 Imola

Místo Bahrajnu uvítá asijskou GP2 Imola

Bývalý okruh Velké ceny San Marina bude první evropskou tratí v sérii.

Pořadatelé GP2 Asia našli dějiště pro náhradní podnik za zrušené závody v Bahrajnu, které měly zkompletovat letošní sezónu. Namísto v arabském království se ke konci března bude startovat v italské Imole.

Letošní šampionát začal podnikem na okruhu Yas Marina v Abú Zabí, přičemž zbývající dva se měly odjet v Bahrajnu. Neklidná politická situace si však vynutila jejich zrušení a tak hrozilo, že by se letošní sezóna musela obejít pouze se dvěma závody.

Organizátoři však rychle zahájili jednání o možném náhradním podniku a nakonec se dohodli s představiteli okruhu Enza a Dina Ferrariových v Imole, kde se pojede ve dnech od 18. do 20. března.

Bude to vůbec poprvé, co se v kalendáři asijské GP2 objeví evropský okruh. GP2 jako taková se přitom do Imoly vrátí poprvé od roku 2006, kdy se zde jela také poslední Velká cena San Marina Formule 1.

Ještě před zahájením diskuzí ohledně náhradního podniku však pořadatelé museli řešit jiný problém. První ze dvou bahrajnských podniků byl totiž zrušen až během závodního víkendu, týmy i jezdci tak zůstali uvězněni na místě. Organizátoři však veškeré potíže vyřešili.

"Všechny problémy jsme vyřešili," řekl Bruno Michel, výkonný ředitel GP2. "Nejprve jsme museli dostat vozy a náklad z Bahrajnu, což bylo to nejdůležitější, co jsme museli zvládnout. Teď je všechno v Evropě.

Potřebovali jsme týden, abychom našli místo, zajistili řádnou organizaci a to, že se nám podaří připravit něco dobrého. Takže jsme nakonec vybrali Imolu a pojedeme tam závodit na jeden podnik, který bude posledním podnikem GP2 Asia a nahradí ty dva podniky v Bahrajnu, které byly zrušeny."

Formát náhradního závodního víkendu bude skýtat jednu drobnou změnu. Jezdci dostanou k dispozici jeden volný trénink navíc.