Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Antonín Charouz si zajistil zisk již 40. mistrovského titulu!

Antonín Charouz si zajistil zisk již 40. mistrovského titulu!

"Mám velkou radost, že se nám podařilo splnit cíl, který jsme si před sezonou dali."

Za tropického počasí v sobotu pokračovalo Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4 vytrvalostním závodem na mosteckém autodromu. Z vítězství se radovala posádka Sauto.cz Racing Teamu ve složení Antonín Charouz, Jarek Janiš, Stefan Mücke. Díky tomuto triumfu může Antonín Charouz předčasně slavit titul mezinárodního šampióna Divize 4 a také vítězství v MČR ve vytrvalostních závodech Divize 4 nad 3500 ccm. Díky tomu pražský jezdec zaokrouhlil počet získaných titulů na úctyhodné čtyři desítky.

Závod za Sauto.cz Racing Team rozjížděl Stefan Mücke, který po letmém startu na několik okamžiků klesl na druhou příčku, ale už v nájezdu do první zatáčky mosteckého okruhu se vrátil do vedení, které již nepustil. Po odstoupení konkurenčního Audi DTM německý pilot neustále zvyšoval náskok černo-červeno-stříbrného speciálu před zbytkem startovního pole a přibližně v polovině závodu předával vůz Jarku Janišovi s náskokem 4 kol před nejbližším z pronásledovatelů. V dalším průběhu zvyšovali náskok před soupeři jak Jarek Janiš, tak následně Antonín Charouz a pod šachovnicovou vlajkou projel Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM #11 s náskokem 7 kol před nejbližším z pronásledovatelů.

Stefan Mücke: "Audi lépe odstartovalo, ale v nájezdu do první zatáčky jsem ho dokázal vybrzdit a vrátil jsem se na první pozici. Postupně jsem zvyšoval náskok a naše soupeře navíc velmi brzy zastavily technické problémy. My jsme naopak pokračovali naprosto bez potíží, auto fungovalo skvěle, tým odvedl výtečnou práci, takže můžeme být spokojení."

Jarek Janiš: "Jsem velice rád, že jsem se vrátil do sestavy týmu, protože s Mercedesem jsem naposledy jel při Jarní ceně Brna. Svezení s tímto autem je skvělé a technika dnes fungovala opravdu výborně. Děkuji celému týmu a mám velkou radost z jeho úspěchu."

Ačkoliv do konce sezony MMČR Divize 4 zbývají ještě čtyři závody (dva sprinty a dva vytrvalostní), již dnes může Antonín Charouz slavit zisk titulu Mezinárodní mistra ČR v absolutním hodnocení Divize 4 a také v Mistra ČR ve vytrvalostních závodech Divize 4 do 3500 ccm.

Antonín Charouz: "Mám velkou radost, že se nám podařilo splnit cíl, který jsme si před sezonou dali. Děkuji Jarkovi se Stefanem a celému týmu za skvělou práci, kterou dnes v Mostě odvedl. Stále jsme ve hře o vítězství také v Poháru týmů i v hodnocení sprintů Divize 4 a samozřejmě se o ně budeme snažit."

Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4 pokračuje zítra sprintem D4 nad 2000 ccm, který v Mostě startuje ve 13:10 hod.

Kompletní výsledky vytrvalostního závodu Divize 4 (Most, 08/08/2009) naleznete ZDE

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ MMČR D4 (neoficiálně)

 1.  Antonín Charouz (CZE)  135 bodů
 2.  Stefan Mücke (GER)  60
 3.  Ján Daniš (SVK)  50
 4.  Jiří Mičánek jun. (CZE)  48
 5.  Jarek Janiš (CZE)  40
   Tomáš Enge (CZE)  40
   Václav Nimč (CZE)  40

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ MČR D4 NAD 3500 CCM (neoficiálně)

 1.  Antonín Charouz (CZE)  60 bodů
 2.  Tomáš Enge (CZE)  30
   Jarek Janiš (CZE)  30
 4.  Milan Urban (CZE)  25,5
 5.  Jan Urban (CZE)  24