Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Lamborghini a Jarek Janiš nevzdávají boj o titul

Lamborghini a Jarek Janiš nevzdávají boj o titul

Šampionát DTM pokračuje v Barceloně.

V rámci doprovodného programu šampionátu DTM pokračuje o nadcházejícím víkendu v Barceloně premiérová sezona Blancpain Lamborhini Super Trofeo. Český tým Lamborhini Racing Eastern Europe se ve Španělsku představí s dvojící vozů. V kokpitu Gallarda se startovním číslem 77 se budou střídat Jarek Janiš a nováček Štěpán Dostál, posádku vozu s číslem 88 tvoří Němec Michael Scheublein a zkušený český závodník Adam Lacko, jenž se ve značkovém poháru Lamborghini představí také poprvé.

Včetně podniku v Barceloně zbývají do konce premiérové sezony Blancpain Lamborghini Super Trofeo dva závodní víkendy, tedy ještě celkem šest závodů. Jarku Janišovi patří před závody ve Španělsku druhá příčka průběžného hodnocení profesionálních jezdců, v průběžné klasifikaci týmů figuruje Lamborghini Racing Eastern Europe také na druhé pozici. Česká stáj tak bude v závěru roku ještě usilovat o zisk obou titulů.

Jarek Janiš: "Fabio Babini má v čele průběžného šampionátu sice poměrně velký náskok, ale do konce sezony zbývá ještě šest závodů a ve hře je 90 bodů, proto se chci ještě o titul poprat. Ve Španělsku se navíc budu v autě střídat se svým dlouholetým kamarádem Štěpánem Dostálem, proto se na nadcházející závodní víkend velice těším. Na okruh v Barceloně mám příjemné vzpomínky, protože v roce 2003 jsem tu ve Formuli 3000 vybojoval čtvrté místo a od té doby jsem tu závodil ještě několikrát. Znám ale jen dlouhou verzi okruhu, tak doufám, že se nám bude dařit i na krátké variantě. Povrch tratě dává hodně zabrat pneumatikám, proto bude záležet na tom, abychom v tréninku našli správné nastavení."

Štěpán Dostál: "Na závodní tratě se vracím po vleklých zdravotních problémech. Jsem moc rád, že se mi naskytla tato příležitost a že mohu závodit společně s Jarkem. Všechno pro mě bude úplně nové, trať i auto, ale budu se maximálně snažit, abych se učil co nejrychleji a abych v autě odvedl svůj díl práce."

Adam Lacko: "Narozdíl od Jarka znám krátkou verzi barcelonského okruhu poměrně dobře, protože jsem tu už v roce 2003 závodil v rámci evropského poháru trucků a později s Porsche. Navíc jsem si při oficiálních testech u příležitosti představení Lamborghini Super Trofeo loni vyzkoušel i pohárové Gallardo, takže ani to pro mě nebude úplně nové. Vím, že ve srovnání s vozy ze šampionátu FIA GT, to bude rozdíl, ale na novou zkušenost se těším a doufám, že týmu pomohu."

V pátek 18. září jsou v Barceloně na programu půlhodinový volný trénink (od 13:30 hod) a půlhodinová kvalifikace (od 15:50 hod). V sobotu 19. září absolvují účastníci Blancpain Lamborghini Super Trofeo první ze tří závodů (od 16:45 hod), další dvě bodované jízdy jsou na programu v neděli 20. září od 8:40 a 16:50 hod.

Kompletní časový harmonogram barcelonského závodního víkendu naleznete ZDE

Průběžné hodnocení jezdců Blancpain Lamborghini Super Trofeo naleznete ZDE
Průběžné hodnocení týmů
 Blancpain Lamborghini Super Trofeo naleznete ZDE

Jarek Janiš

 

Lamborghini Gallardo Coupé FL GTR MY09, Lamborghini Racing Eastern Europe

 

Lamborghini Gallardo Coupé FL GTR MY09, Lamborghini Racing Eastern Europe

 

Lamborghini Gallardo Coupé FL GTR MY09, Lamborghini Racing Eastern Europe