Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Další body a dobrý progres na Brands Hatch

Další body a dobrý progres na Brands Hatch

Za sedmé místo získal český jezdec šest bodů.

Filip Salaquarda opět patřil k protagonistům Blancpain Sprint Series 2014. Po vydařeném debutu před měsícem v Nogaru (FRA) dovedl český pilot své Ferrari 458 Italia GT3 v hlavním závodě k bodům za sedmé místo a ze druhého podniku šampionátu na Brands Hatch si odvezl 6 bodů.

Filip a jeho týmový kolega Andrea Montermini byli na Brands Hatch konkurenceschopní a lepšící se výkony jim nejprve dovolily být v kvalifikaci v nejlepší desítce (devátý čas 1:24,438) a následně si pak zajistit 7. místo v kvalifikačním i hlavním závodě.

Hlavní závod vyhrála dvojice Hari Proczyk – Jeroen Bleekemolen (Lamborghini Gallardo FL II) před Maximilianem Buhkem a Maximilianem Götzem (Mercedes SLS AMG), třetí skončili Sergio Jimenez a Caca Bueno (BMW Z4).

Filip SALAQUARDA: „Z pohledu konkurenceschopnosti jsme ve srovnání s Nogarem učinili několik kroků dopředu. To nám dovolilo znovu dosáhnout na body a dostat se blíže k bojům o stupně vítězů. Závodíme proti velice zkušeným pilotům a ztrátu na ně postupně snižujeme. Věřím, že v příštím závodě v Holandsku můžeme pomýšlet na ještě lepší umístění. Zlepšení, které jsme během závodního víkendu ukázali, potvrdilo, že je tam prostor a v příštích týdnech se budeme snažit tvrdou prací naši výkonnost ještě posunout.“


  Posádka týmu Villorba Corse ve složení Salaquarda/Montermini během podniku BSS na okruhu Brands Hatch

Foto: Brecht Decancq