Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sutil je třetím jezdcem Williamsu

Sutil je třetím jezdcem Williamsu

Zaujal pozici náhradníka a pomůže s vylepšováním vozu.

Williams dnes v Malajsii oznámil, že pozici jejich třetího a náhradního jezdce zaujal bývalý pilot Force Indie a Sauberu, Adrian Sutil.

Německý jezdec vstoupil do MS F1 v roce 2007 v barvách Spykeru, ze kterého se o rok později stala Force India, a loni závodil za Sauber. Se švýcarským týmem měl smlouvu i na sezonu 2015, musel však ustoupit Felipe Nasrovi a Marcusu Ericssonovi a jejich sponzorům.

Williams k tomuto kroku motivovalo zranění Valtteriho Bottase, který kvůli zdravotním problémům vynechal VC Austrálie, a nebylo jisté, zda nebude muset vynechat i závod v Malajsii. Tým nehodlal poslat na trať nepřipravenou Susie Wolffovou ani mladého Alexe Lynna a musel hledat zkušeného pilota připraveného okamžitě bojovat o body.

"Jsem velmi hrdý, že se stávám součástí tak slavného a skvělého týmu Formule 1," řekl Sutil, který bude Williamsu pomáhat také prací v jeho simulátoru. "Hodně pro mě znamená, že budu pracovat pro Sira Franka Williamse a jeho tým. Rád bych touto cestou celému Williamsu poděkoval za jeho důvěru v mé kvality a příležitost pracovat s tak úspěšným a soutěživým týmem."

Williams si cení především Sutilovy zkušenosti, především ty, které nasbíral loni během závodění s vozem poháněným složitým hybridním motorem.

"Tuhle sezonu nás čeká náročný boj o postavení v Poháru konstruktérů, proto jsme si vybrali jezdce s čerstvými závodními zkušenostmi. Také jsme přesvědčeni, že v případě potřeby bude připraven naskočit do FW37 a pomoci nám v našem tažení sezónou 2015."