Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari připravuje silnější motor

Ferrari připravuje silnější motor

Do Montrealu pošle desítky nových koní.

Výkony Ferrari jsou největším a pro tifosi i nejpříjemnějším překvapením sezóny 2015. Po 21 letech zažilo loni Ferrari první sezónu bez vítězství a na tento rok naplánovalo "přechodnou sezonu" na sladění přebudovaného týmu, který se právě stěhuje do nové budovy s nejmodernějším vybavením. Sebastian Vettel však místo toho vyhrál Velkou cenu Malajsie a kromě toho získal další dvě pódia a minulou neděli se na stupně vítězů po dlouhé době vrátil také Kimi Räikkönen. Scuderia proto pokračuje ve vysokém tempu a ve Španělsku i Kanadě prý nasadí velká vylepšení.

V Barceloně se za tři týdny začne evropská část sezóny a větší úpravy nasadí asi každý špičkový tým. Maurizio Arrivabene nechtěl prozradit, co konkrétně chystá Ferrari, ale už od začátku sezóny se spekuluje o nasazení kratšího nosu podobného tomu na vozech Mercedesu. Sky Sports však přišlo s informací, že minimálně stejně důležitá změna čeká červené vozy v Montrealu. Ferrari má dle jejich zdroje utratit přibližně polovinu ze svých deseti žetonů na vývoj PJ a získat 20 až 30 koňských sil.

Pokud změny přinesou požadovaný efekt, nebudou z toho těžit pouze Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel, ale také jezdci Sauberu, kterému se letos opět daří pravidelně bojovat o body.