Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

De Niro si zahraje Enza Ferrariho

De Niro si zahraje Enza Ferrariho

Z Vita Corleonho se stane Commendatore.

Známý herec Robert De Niro (Kmotr II; Jeho Fotr, to je lotr!) médiím oznámil, že si zahraje jednu z nejvýraznějších osobností motorismu a motorsportu a zároveň úspěšného podnikatele, Enza Ferrariho. Životopisný film bude koprodukovat jeho společnost Tribeca Enterprises spolu s bývalým fotografem Giannim Bozzachim a Triworld Cinema. Scénář by měli napsat J. Rivel a Christopher Wilkinson.

"Pro mě je velkou ctí i potěšením převyprávět příběh výjimečného muže, který měnil automobilový svět napříč několika dekádami," řekl 71letý De Niro. "Film se bude natáčet především v Itálii a dostane přednost před všemi mými ostatními projekty."

Film se soustředí na Ferrariho život od roku 1945 až po 80. roky, přičemž bude vycházet z biografie: Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Racers od Brocka Yatese.

Režisérská stolička je zatím neobsazená, ale šeptá se o zájmu Clinta Eastwooda.

A jakkoli zvláštně to zní, zároveň s přípravami filmu s Robertem De Nirem pokračují i přípravy na natáčení jiného životopisního filmu věnovaného zakladateli Ferrari. Vlastní projekt má totiž vypracován i režisér Michael Mann (Poslední Mohykán, Collateral) spoléhající se na scénář z pera Troye Kennedy Martina (Loupež po italsku) a Davida Rayfielde (Firma). S natáčením by chtěl začít už v roce 2016.

Ferrariho život už byl zmapován ve filmu "Ferrari" od Carla Carleiho.