Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams se Lotusu neobává

Williams se Lotusu neobává

Proč černo-zlaté vozy nemají žádnou šanci?

Williams považuje prezentované plány Lotusu na návrat na místo nejrychlejšího zákazníka Mercedesu pouze za prázdné řeči.

"Věřím, že my, Red Bull a Williams budeme bojovat o pozice za Mercedesem a Ferrari, které jsou od nás ostatních příliš daleko," řekl Federico Gastaldi, zástupce šéfa týmu Lotus.

Technický ředitel Williamsu těmto slovům nepřikládá téměř žádnou váhu, podle jeho informací Lotusu už prostě na masivní zlepšování vozu během sezóny nezůstaly peníze. Jejich tempo zrychlování proto bude mnohem pomalejší než tempo Williamsu.

"Ne, mají sice dobré auto a určitě se velmi zlepšili (v porovnání s minulou sezónou) a daří se jim, ale jako mnoho dalších týmů, také oni již mají na vývoj pouze velmi omezený rozpočet," řekl Pat Symonds. "Proto i jejich zlepšování bude poněkud omezené. Ještě je sice příliš brzy říct, že nejsou žádnou hrozbou, ale v tomhle momentě se jich nemusíme obávat. A předpokládám, že nás nedokáží přespurtovat ve vývoji, i když jeden nikdy neví…

Symonds věří, že se jeho týmu podaří udržet stejně vysoké tempo vývoje jako loni. Pokud by se však chtěli dotáhnout na Ferrari, narazí na podobný problém jako Lotus.

"Nebude to snadné. Ferrari je nepochybně mnohem větší než Williams a má obrovské zdroje."