Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean: Co naděláte, když jste po prvním kole poslední?

Grosjean: Co naděláte, když jste po prvním kole poslední?

Haas veze hromadu šrotu

Haas neprožívá dobré období. Z posledních tří závodů vytěžil pouhé dva body, v Poháru konstruktérů klesl na 8. místo a z Malajsie si veze také hromadu šrotu. V Sepangu se mu totiž na volanty přilepila smůla a oba jezdci si ji nabrali měrou vrchovatou.

Auto Romaina Grosjeana už bylo v pořádku, ale přesto se od začátku závodu pohyboval na chvostu. „Neodstartoval jsem dobře. Myslím, že moje část dráhy byla mokrá,“ vysvětloval Francouz. „Ve čtvrté zatáčce jsem byl vytlačen z tratě. Z vnitřní strany se na mě řítilo auto a abych se mu vyhnul, musel jsem z dráhy vyjet. Byl jsem poslední. A co naděláte, když jste po prvním kole poslední? Na začátku se auto moc špatně ovládalo. Při poslední zastávce v boxech se vzpamatovalo, když jsme dosáhli aerodynamického vyvážení. Podle mě jsme o tomto víkendu nezvolili správné technické nastavení, a sám jsem se na rozhodování podílel.

Kevin Magnussen naopak odstartoval slušně a v prvním kole popolezl o několik míst. Snažil se v tom pokračovat, jenomže haasy tentokrát nebyly dost rychlé, aby udělaly solidní výsledek. Navíc přišla nešťastná kolize s Palmerem. „Když jsme po závodě vystoupili z auta, bavil jsem se s Jolyonem (Palmerem). Dokud jsme na v závodě na dráze, vždycky je těžké zjistit, co se vlastně stalo. Až od něj jsem se dověděl, co se přihodilo - že mu ustřelil zadek vozu.