Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton si umínil, že zajede nejlepší kolo

Hamilton si umínil, že zajede nejlepší kolo

Mercedes: Byly pneumatiky připravené?

Kvalifikace v USA přinesla větší bitvu, než mohl kdo očekávat. Ferrari bylo zcela vyrovnaným soupeřem a Hamilton musel znovu předvést dokonalou jízdu. Vyhrál sice těsně, ale naprosto zaslouženě.

Lewis Hamilton tím získal 81. pole position v kariéře, deváté v sezoně a čtvrté v USA. Pro Mercedes to je už 99. postavení v čele startu. Valtteri Bottas bude stát na třetí pozici, protože se posune kupředu díky Vettelově penalizaci. Oba jezdci Mercedesu vyrazí do závodu na superměkké směsi pneumatik.

Věděli jsme, že to dnes bude mimořádně vyrovnané a že do toho budeme muset dát všechno. První dvě části kvalifikace probíhaly hladce. Jakmile jsme nastupovali do té závěrečné, dali jsme si pozor, abychom na dráhu vyrazili v pravou chvíli, měli před sebou volno a neuvázli v tlačenici,“ popisoval průběh kvalifikace Lewis Hamilton (1. místo).

První kolo v třetí části se mi povedlo, ale bylo to mezi námi všemi těsné. Myslím, že jsem byl v čele o necelou desetinu vteřiny. Bylo mi jasné, že se ostatní zlepší, a proto jsem si nemohl dovolit chybu. Letos se několikrát stalo, že jsem to musel v druhé jízdě třetí části kvalifikace zabalit, tak jsem si dnes kategoricky umínil, že v ní musím zajet co nejlepší kolo, které mě vynese na první flek. A to se povedlo. Tým o tomto víkendu pracuje prozatím skvěle. Jdeme krok za krokem a nepředbíháme sled událostí.

Lewis Hamilton znovu podal vynikající výkon a těsně vyhrál kvalifikaci

Valtteri Bottas (4. místo) chce projít data a prověřit připravenost pneumatik. Se svým výkonem není úplně spokojený, což vyplývá i z jeho hodnocení: „Dnešní kvalifikace se odvíjela přímočaře celou dobu až do druhé jízdy v třetí části. Všichni ostatní se v ní zlepšili mnohem víc. Mně chyběl větší záběr pneumatik. Na rozhodující kvalifikační kola si závodník přeje optimální tlak v pneumatikách a jejich teplotu. V první jízdě třetí části jsem měl trochu lepší pocit. Budeme muset projít data a zjistit, jestli jsme měli pneumatiky připravené optimálně i na druhou jízdu.

Ale startovat z třetí pozice není špatné. Mým hlavním cílem bude předjet Kimiho, protože chceme pro stáj získat maximální počet bodů. S Lewisem budeme startovat na superměkkých gumách a Kimi mezi námi na ultraměkkých, takže to bude zajímavý začátek závodu. Myslím, že všechny týmy půjdou do závodu s řadou otazníků, protože jsme neměli možnost si vyzkoušet delší pasáže, a tak máme o pneumatikách jenom omezené informace.