Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Correu probudili z umělého spánku

Correu probudili z umělého spánku

Ve zbytku sezony ho zastoupí Isaakjan

Konečně dobrá zpráva. Juan Manuel Correa mohl být po čtrnácti dnech probuzen z umělého spánku. Druhý účastník tragické nehody ve Spa-Francorchampsu, jež stála život Anthoinea Huberta, je tak podle všeho z nejhoršího venku.

Dnes byl Juan Manuel Correa odpojen od dýchacího přístroje a přiveden k vědomí. To je krok správným směrem, přesto stále závodí s časem,“ praví se v prohlášení, zveřejněném Američanovou rodinou. „Je vzhůru, ale ještě ne úplně při smyslech. Podle lékařů potrvá několik dní, než se všechno vrátí do normálu.“ 

Osiřelého vozu se ujme Matevos Isaakjan

Correa dále leží na jednotce intenzivní péče, ovšem jeho stav byl překlasifikován z kritického na vážný. Nyní přijdou co nejdříve na řadu operace zlomených končetin, aby na nich nedošlo k nezvratným změnám.

Sauber Junior F2 Team současně oznámil, že ve zbylých dvou podnicích F2 v Rusku a Abú Zabí nasadí jako náhradníka Matevose Isaakjana. Dvacetiletý Rus arménského původu však už dva roky ve formuli neseděl a věnoval se vytrvalostním kláním za SMP Racing. Předtím obsadil v sezoně 2017 druhé místo ve skomírající Světové sérii F V8 3.5. V jiných seriálech spíše patřil k průměru.