Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Za DAMS napřesrok pojedou Ticktum a Gelael

Za DAMS napřesrok pojedou Ticktum a Gelael

Ještě jedna šance pro notorického průšviháře

Tým DAMS opouštějí po této sezoně dva elitní piloti Nicholas Latifi a Sergio Sette Camara. S napětím se proto očekávalo, kdo je v sestavě prioritní stáje nahradí.

Volba je hodně překvapivá. Synové v létě zesnulého zakladatele a dlouholetého šéfa Jeana-Paula Driota si totiž vybrali Dana Ticktuma a Seana Gelaela.

Ticktum má pověst bezmála zázračného dítěte, ale také velkého průšviháře. Už v roce 2015 za úmyslné způsobení kolize v britské F4 dostal roční distanc. Letos byl vyhozen z juniorského programu Red Bullu kvůli mizerným výsledkům v japonské Super Formuli a sporům, které se svým tamním týmem vyvolával. Přesto dostává (pokolikáté už?) ještě jednu šanci. 

Dan Ticktum se pokouší zachránit kariéru

Je pro mě ctí jezdit za DAMS,“ prohlásil dvojnásobný vítěz VC Makaa F3. „Už v sezoně 2017 jsem za něj nastupoval v GP3 a rád bych navázal na tehdejší úspěchy. Ziskem týmového titulu v tomto roce dokázal, že patří k nejlepším.

S F2 má Ticktum minimální zkušenosti. Svezl se jen v Abú Zabí 2018 na divokou kartu, když mu vůz svěřil Arden.

Gelael, to je jiná písnička. Vždyť načne už svoji šestou(!) sezonu v tomto šampionátu. Vstoupil do něj ještě v době, kdy se jmenoval GP2 a vystřídal postupně čtyři ekipy – Carlin, Campos, Arden a Premu. Všechno toto, spolu s faktem, že dosud nikdy nevystoupil na stupeň vítězů, leccos vypovídá o jeho výkonnosti.

Určitě mu ale nescházejí vytrvalost a hlavně kvalitní finanční zázemí. To ostatně stojí nejspíše i za tím, že se může pyšnit postem testovacího jezdce u Toro Rosso.