Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Za Silverstone může zaskočit i Hungaroring

Za Silverstone může zaskočit i Hungaroring

Britská karanténa komplikuje všechny scénáře

Zrodila se další varianta možné podoby kalendáře MS F1 v letních měsících. Opět počítá s tím, že v Silverstone se nebude moci jet.

Tentokrát hraje roli náhradníka Hungaroring. Termíny zůstávají stejné: 26. července a 2. srpna. Takové řešení má logiku. Rakousko a Maďarsko spolu sousedí a z Red Bull Ringu do Budapešti je to jen kousek. Vypadá to, že účastníci by zřejmě setrvali v izolaci ve Štýrsku valnou část pauzy po úvodním dvojzávodě 5. a 12. července. 

Šance pořídít tento ikonický snímek se fotografům na Hungaroringu možná letos naskytné dva týdny po sobě. Foto: Pirelli

Co ale po Hungaroringu? Značná část týmů má svoje základny ve Velké Británii a potřebuje se na ně čas od času vrátit. Nemluvě o obyčejné lidské potřebě jejich zaměstnanců vidět se se svými nejbližšími. Jestliže se však návrat uskuteční po 2. srpnu, hrozí, že všichni uváznou ve čtrnáctidenní karanténě. Leda, že by se přece jen podařilo vládu Spojeného království nějak obměkčit…

V opačném případě se může pokračovat až předposlední srpnový víkend, a to by prý mohl přijít na řadu hojně diskutovaný Hockenheimring, z něhož se karavana plynule přesune do Spa.

Zdroj: FORMULE.cz