Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Svědectví technického delegáta nestačilo

Svědectví technického delegáta nestačilo

Horner: Vždyť to bylo mokré i potom!

Technický delegát FIA Jo Bauer „udal“ včera Red Bull Racing, že „umělým způsobem“ vysoušel před startem VC Maďarska asfalt pod koly vozu Alexandera Albona.

Studený vzduch z vysavače, určený k ochlazení částí auta, použili způsobem, odporujícím dokumentu 35 z porady ředitele závodu,“ praví se v dokumentu.

Citát se odvolává se na pokyn, který Michael Masi vydal v neděli před velkou cenou. Zakázal v něm odstraňování vody z povrchu dráhy pomocí ventilátorů, ohřívacích deček na pneumatiky a podobných zařízení.

Christiana Hornera ponechalo vyšetřování v naprostém klidu. Foto: Red Bull

Bauer viděl mechaniky v akci na vlastní oči a zachytily je i kamery. Přesto šéf týmu Christian Horner nad vším mávl rukou: „Děláme jen to, co obvykle. Jsem z toho docela překvapen. Zdá se, že někdo s tím má problém, ale podle mě bylo stání i potom pořád mokré.

Albon pak dal od toho ruce úplně pryč. „Nemohu k tomu nic říct. Jsem si jistý, že kluci si to mezi sebou rozeberou. Mě to nezajímá,“ prohlásil rezolutně s tím, že má svých starostí dost.

Čtveřice sportovních komisařů ve složení Gerd Ennser, Loic Bacqueline, Lajos Herczeg a Derek Warwick nakonec došla k závěru, že „soutěžící neučinil pokus, změnit přilnavost asfaltové plochy“. Neprovinil se tak proti článku 22.3 sportovního řádu F1.

Albon se tudíž mohl s konečnou platností radovat z velmi solidního pátého místa. „Snesla se na něj předtím spousta tvrdé kritiky, tentokrát jsem s ním spokojen,“ konstatoval Horner.

Zdroj: FORMULE.cz