Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull posílá Albona do DTM

Red Bull posílá Albona do DTM

Čeká ho úplně nová výzva

Po skončení minulé sezony přidělil Red Bull Alexanderu Albonovi roli náhradního a testovacího jezdce jeho dvou týmů ve F1, s výhledem na spoustu práce v simulátoru a testování osmnáctipalcových pneumatik. Plány se však trochu mění, rozvrh práce mladého thajského jezdce bude zaplněnější a neodvykne si od závodění. S podporou Red Bullu bude závodit v DTM.

Německá série se kvůli nezájmu automobilek značně mění. Od příštího roku budou tovární týmy nahrazeny soukromníky a místo speciálů budou používány vozy rozšířené a finančně ne tak náročné kategorie GT3. Nebylo oznámeno, kdo Albona nahradí, když mu povinnosti ve F1 neumožní zúčastnit se některého ze závodů. Můžeme předpokládat, že program v DTM nebude mít absolutní prioritu a pro Albona to bude pouze způsob, jak se udržet ve formě. Liam Lawson, člen juniorského programu Red Bullu, absolvuje v DTM kompletní sezonu.

"V DTM bude skvělé konkurenční prostředí a sportovní vozy GT3 jsou zajímavou platformou, takže to bude dobrá výzva pro jezdce, jakými jsou Alex Albon a Liam Lawson," oznámil šéf motorsportu Red Bullu Helmut Marko.

Za zmínku určitě stojí, že Albon přešel z motokár rovnou do juniorských monopostů a pak vystoupal do F1. Nikdy tedy nezávodil ve sportovních vozech.

Albon a Lawson jsou prvními dvěma oficiálně potvrzenými jezdci letošní sezony DTM, ale se startem nové éry této série se už před nimi spojilo jiné jméno dobře známé fanouškům F1. Šampionátu se zúčastní Team Rocket RJN, částečně vlastněný Jensonem Buttonem.

V konkurenci jezdců DTM možná Albon najde ztracenou sebedůvěru. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull