Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Já v Red Bullu? To je gól!

Já v Red Bullu? To je gól!

Albonova kariéra je jako horská dráha

V lednu byl jezdcem, který ještě nikdy neseděl v kokpitu vozu F1. Mnozí pochybovali, zda vůbec má schopnosti závodit na nejvyšší úrovni a není pouze další jednoletou záplatou juniorského programu Red Bullu, jakou byl Brendon Hartley. A tento víkend bude závodit za jeden ze tří špičkových týmů! Získal sedačku, po níž touží většina startovního pole a mnoho jezdců se o takové místo neúspěšně uchází spoustu let. Albonovi stačilo šest měsíců závodění za Toro Rosso. I jemu samému to přijde úsměvné.

"Ano, když na to pomyslím, tak to je gól! Řekněme, že moje kariéra nemá standardní křivku," směje se Thajec narozený v Anglii, kterého Red Bull už jednou vykopl z juniorského programu a loni na konci roku měl namířeno do formule E. "Mám vzestupy a pády a je neuvěřitelné, že jsem se dostal až sem. Kolem je spousta skvělých, fantastických jezdců, kteří takovou příležitost nikdy nedostali. Nikdy nejezdili v týmu schopném vyhrávat závody, tituly. Je to moje velká příležitost a jsem si toho plně vědom.

Řekněme, že na začátku roku, v únoru, než jsem poprvé usedl do takového vozu, jsem se cítil velmi podobně jako teď. Je to velmi podobné. Stres z nejistoty, jaké to vlastně bude. Tím jsem procházel v lednu. Než jsem odešel na letní dovolenou, tak se to podstatně zlepšilo. Celkem jsem si zvykl a bác! A jsem v tom znovu."

Už jsme psali, jakým překvapením byla zpráva o výměně pro Pierra Gaslyho, jenž se musel vrátit do menšího týmu Toro Rosso. Albon týž den nebyl překvapen o nic méně.

"Byl to takový normální den, běžný mítink s doktorem Markem v jeho kanceláři v Rakousku. Běžný rozhovor. Pondělí, začátek letní přestávky. Mluvili jsme a mluvili a on pak řekl něco jako: A mimochodem, bude to takhle. Prostě mi to řekl. Myslím, že vy (média) jste se to dozvěděli jen o hodinu později než já. Ale samozřejmě, nestěžuji si!