Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kvjat, Albon, Gasly, už je rozhodnuto!

Kvjat, Albon, Gasly, už je rozhodnuto!

Který z nich získal místo v týmu Red Bull Racing?

Alexander Albon byl oznámen jako druhý jezdec týmu Red Bull Racing pro sezonu 2020.

"Alex podával extrémně dobré výkony hned od svého prvního závodu za náš tým v Belgii. Aktuálně už má sedm umístění v první šestce, to mluví samo za sebe," řekl šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner. "Ještě v něm zůstává mnoho nevyužitého potenciálu, o to více se těšíme na rok 2020, který Alex stráví po boku Maxe (Verstappena)."

"Jsem nadšený, že budu opět v jednom týmu s Maxem. Vím, že mám obrovské štěstí, že mi byla nabídnuta taková příležitost," vyjádřil potěšení 23letý thajský závodník.

Albon měl v boji o místo ve špičkovém týmu pouze dva vážné konkurenty, jezdce menšího sesterského týmu Toro Rosso Pierra Gaslyho a Daniila Kvjata. Oba už za Red Bull Racing závodili a oba doufali, že se budou moci vrátit. Jejich naděje však zmenšovalo každé Albonovo umístění před jezdci středu pole. Navíc se očekávalo, že Red Bull mu v příštím roce dá šanci vyrovnat se Maxovi Verstappenovi.

Ani Gasly s Kvjatem ale nemusejí být smutní. Oba zůstávají v Toro Rosso a o přestup do většího týmu se mohou pokusit zase příští rok, pokud by to Albonovi nevyšlo.

"Oba naši jezdci mají skvělé výsledky a už nám dokázali, že jsou výbornými závodníky. Dokáží využít potenciál vozu a poskytnout kvalitní zpětnou vazbu, aby nám pomohli s jeho vývojem," uvedl Franz Tost, šéf týmu Toro Rosso.