Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Verstappen potřebuje lepšího kolegu, míní Hamilton

Verstappen potřebuje lepšího kolegu, míní Hamilton

Red Bull nadále stojí za Albonem

Po kvalifikaci na VC Belgie to už vypadalo, že Alexander Albon pomalu začne plnit svou úlohu wingmana. To by ale musel být schopen v neděli jezdit na čtvrtém místě a krýt záda týmovému kolegovi. V takové pozici by mohl být využit i na strategické hrátky s Mercedesem. Místo toho dojel do cíle šestý, za oběma jezdci Renaultu. Šéf týmu Red Bull Christian Horner však nadále odmítá uvažovat o jeho opětovné výměně za Pierra Gaslyho uprostřed rozjeté sezony.

"Nemáme v plánu zavolat Pierra letos zpátky do Red Bullu. V AlphaTauri se mu daří výtečně a my máme všechny informace o jeho jezdeckém progresu," řekl Horner. "I v minulosti jsme viděli, že mnozí závodníci nevypadali dobře, když se dostali do týmu k Schumacherovi nebo k Sennovi. S Maxem je to stejné. Až na to, že Alex má velký potenciál pro zlepšení. Je mladý a sbírá zkušenosti a my ho v tom ze všech sil podporujeme a pomáháme mu."

To Lewis Hamilton si myslí, že Red Bull by se měl poohlédnout po někom, kdo bude s Verstappenem držet tempo tak, jak to dokázal Daniel Ricciardo. Mluví z vlastní zkušenosti a můžeme tipovat, že měl nejspíš na mysli roky s Heikkim Kovalainenem.

"Já bych řekl, že Red Bull má velmi dobrý vůz. Lidé se mnou nemusejí souhlasit, ale je to rychlý vůz a Max v něm odvádí skvělou práci. Ale mají smůlu, protože nemají vpředu dva jezdce, jako my máme mě a Valtteriho. O to to mají těžší," uvedl úřadující šampion.

"Před mnoha lety jsem to zažíval u McLarenu. Já jsem byl pořád vpředu, ale neměl jsem týmového kolegu, který by mi kryl záda. Přicházeli jsme o body do Poháru konstruktérů a kromě toho jsme neměli možnost hrát se soupeři strategické hry. Oni jsou na tom stejně, Maxovi nemá kdo podat pomocnou ruku."

Albon je v týmu Red Bull déle než rok a zatím není ani spolehlivým nosičem vody. Foto: Red Bull

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Red Bull