Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albon má nového závodního inženýra

Albon má nového závodního inženýra

Rennie se vrací z továrny do padoku

Red Bull po prvních třech velkých cenách letošní sezony udělal změnu na místě závodního inženýra Alexandera Albona. Na boxové zídce bude opět sedět Simon Rennie.

Rennieho si můžete pamatovat jako závodního inženýra Marka Webbera v jeho poslední sezoně ve F1, ale hlavně jako závodního inženýra Daniela Ricciarda. S Australanem byl během celého jeho působení v týmu Red Bull, tedy do roku 2018. Během této sezony se rozhodl požádat tým o změnu pracovní pozice, aby měl klidnější život v továrně v anglickém Milton Keynesu a nemusel trávit velkou část roku na cestách. Jeho rozhodnutí pak Ricciardo zmínil jako jeden z několika důvodů svého odchodu z týmu.

Rennie teď dostane na starost 24letého závodníka, který je součástí pole F1 teprve druhým rokem a s nestabilním vozem RB16 se pere méně úspěšně než Max Verstappen. Dosavadní Albonův závodní inženýr Mike Luggi míří opačným směrem a bude pracovat v továrně.

"Jako tým jsme neměli ideální start do sezony, ale pokud odhlédneme od jednoho nedokončeného závodu, tak sbíráme slušné množství bodů," zhodnotil své dosavadní výsledky v Anglii narozený Thajec. "Očekáváme, že se vůz podaří zlepšit, takže to už bude pouze lepší."

Albon dostal zkušeného inženýra, který po Ricciardově boku vcelku úspěšně bojoval proti Verstappenově straně garáže. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ