Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Albon ještě u Red Bullu neskončil

Albon ještě u Red Bullu neskončil

Jeho problémem je přecitlivělost

Z rychle stoupající hvězdy na testovacího jezdce za jediný rok. Tak rychlý byl pád Alexandera Albona. Po Pierrovi Gaslym je dalším mladíkem, který z porovnání s Maxem Verstappenem vyšel nejednou až trapně. A na rozdíl od Gaslyho se mu neotevřela ani zadní branka vedoucí zpět do menšího AlphaTauri. Vrátit se z místa testovacího jezdce zpět na starty velkých cen bývá obtížné. Může ho ale těšit fakt, že Sergio Pérez s týmem Red Bull podepsal smlouvu pouze na jeden rok a že Helmut Marko mu chce ještě dát co nejvíce příležitostí předvést se v lepším světle.

"Ujistili jsme ho, že ho budeme co nejčastěji využívat k testování. Příští rok se budou hodně testovat (18palcové) pneumatiky na rok 2022, půjde o oddělený zkušební program. Také bude jezdit v simulátoru a často ho budeme využívat i jako náhradníka. Máme čtyři vozy, takže šance dostat se na start není až tak malá. Kromě toho ho rádi zapůjčíme kterémukoli jinému týmu, který by se ocitl v situaci, že potřebuje někoho schopného okamžitě naskočit do vozu. Takže tohle není jeho konec. Uvidíme, jestli ho dokážeme stabilizovat," prohlásil

O stabilizovaní se šéf motorsportu Red Bullu zmínil, protože výkyvy byly letos Albonovým nejslabším místem.

"Chyběla mu konzistentnost. Cokoliv se stalo, snadno ho to rozhodilo. Stačilo, že zafoukal silnější vítr či změnil směr nebo například začaly rychleji degradovat pneumatiky a na jeho časech na kolo se to projevilo v strašně nepřiměřené míře. Jistě to má co do činění i s jeho psychikou. Kdo má za týmového kolegu jezdce schopného pohybovat se pravidelně na absolutní hraně možného, ​​nutně musí být pod tlakem. Přidejte k tomu média a horší výsledky a jezdce to psychicky rozhodí. Jak šla sezona, tak za Maxem ve skutečností zaostával stále více, ne méně. Ne o moc, ale rozdíl mezi nimi rostl," konstatoval Marko.

Další mladík zlomený porovnáváním s Verstappenem. Dostane někdy druhou šanci? Foto: Red Bull

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull