Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gasly ještě po Maďarsku nic netušil

Gasly ještě po Maďarsku nic netušil

Za špatné výsledky nese pouze část viny

Přeřazení Pierra Gaslyho zpět do Toro Rosso nebylo šokující pouze pro fanoušky, ale i pro samotného jezdce. Šéf Red Bull Racingu Christian Horner ještě po skončení VC Maďarska médiím tvrdil, že záměrem týmu je ponechat si Gaslyho do konce roku a dát mu příležitost vrátit se z dovolené "jako vyměněný".

O týden později jsme se dozvěděli, že po letní přestávce se francouzský jezdec do špičkového vozu nevrátí. Místo něj byl do A-týmu povýšen Alexander Albon z Toro Rosso, který absolvuje nováčkovskou sezonu. Gasly se o tom prý dozvěděl ráno "v 8:42" ve stejný den, kdy to bylo oznámeno médiím. Nepopírá šok z tvrdé rány pro jeho závodní kariéru.

"V to ráno jsem se pouze dozvěděl, že padlo takové rozhodnutí. Samozřejmě jsem byl šokovaný a zklamaný, protože před i po Budapešti mně tvrdili něco jiného. Tým mi řekl, že mám čas do konce roku a já jsem mu věřil," říká 23letý jezdec.

Gasly netuší, co se během týdne změnilo. Od Red Bullu pouze víme, že do konce roku se chce v Poháru konstruktérů dostat před Ferrari, což ale s nováčkem v týmu beztak nebude snadné.

"Zda tomu rozumím nebo ne, tím se na věci nic nezmění. Je zbytečné myslet na to. Musím se soustředit na co nejlepší výkony ve zbývajících devíti závodech," je si vědom Gasly.

Mladík na sebe nebere celou vinu za velkou ztrátu na již bývalého kolegu Maxe Verstappena, což jsou body chybějící Red Bullu.

"Některé věci jsem v první půlce sezony mohl zvládnout lépe, jsem částečně zodpovědný. Myslím, že všichni neseme část zodpovědnosti za horší výsledky a chybějící body," připomíná.