Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

I já jsem chtěl jiného inženýra, hlásí se Gasly

I já jsem chtěl jiného inženýra, hlásí se Gasly

Francouz začíná cítit příležitost

Red Bull po prvních třech závodech sezony vyměnil u Alexandera Albona závodního inženýra. Poskytl mu člověka, který první zkušenosti s touto náročnou a důležitou prací sbíral ještě s Markem Webberem a pokračoval během celého působení Daniela Ricciarda v tomto týmu. A Pierre Gasly, jenž loni uprostřed sezony nedobrovolně Albonovi uvolnil místo ve špičkovém týmu, k tomu v Británii měl co říct.

"Red Bull to udělal, protože to považuje za správné," cituje Gaslyho nizozemský magazín Formule 1. "Ano, já také žádal o zkušenějšího inženýra. Měl jsem za sebou pouze jeden rok ve F1 a chtěl jsem prostě pracovat s někým, kdo má více zkušeností. S někým, kdo na rozdíl ode mě není nováčkem. Nestalo se a kvůli tomu jsem to tam měl o něco těžší, i když bylo více důvodů, proč jsme nebyli tak konkurenceschopní, jak jsme doufali. Znám důvody a Red Bull také. Víme, že to mohlo být lepší, ale to je minulost."

A Gaslyho zajímá budoucnost, v níž by se snad mohl vrátit do A-týmu.

"Nevím, s čím konkrétně má Alex problémy, ale ze čtyř závodů jsem dva dokončil před ním, přestože závodím v pomalejším voze," připomíná.

Gaslymu se zatím letos daří. Určitě myslí na návrat do Red Bullu. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Originální materiál redakce, úvodní foto: AlphaTauri