Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gasly čekal více uznání

Gasly čekal více uznání

AlphaTauri je mu už příliš malé.

Pierre Gasly mluvil o tom, jak je mu tým AlphaTauri už příliš malý a rád by se dostal do Red Bullu, případně jiného velkého týmu. Stejně jako před rokem. Tehdy však měl alespoň dobrou naději, že Sergio Pérez se u Red Bullu neuchytí a on dostane druhou šanci, po neúspěšném pokusu v roce 2019. Avšak po sezoně 2021 je Red Bull s Pérezem více spokojený, vždyť Maxi Verstappenovi dopomohl k titulu mistra světa. Mohlo to být lepší a nové vozy sezony 2022 mohou zamíchat kartami, ale pokud se nic nezmění, jeho vyhlídky nejsou nejlepší.

Moc toužím bojovat o titul mistra světa,“ řekl Gasly. „To je důvod, proč jsem ve F1. To je důvod, proč ráno vstávám z postele a pracuji na sobě. Nebudu lhát, tak dobrá sezona není samozřejmostí. A když na jejím konci srovnám své výkony s některými jinými jezdci, kteří v minulosti dostali šanci závodit za Red Bull, musím být zklamaný.

Pohledem čísel a výsledků jsem podal lepší výkon, než kdokoli přede mnou v tomto týmu (AlphaTauri, dříve Toro Rosso). Ale nedostalo se mi uznání ani odměny. Není snadné smířit se s tím a snadno můžete uhodnout, že jsem z toho rozčarovaný. Chci bojovat o vítězství. V roce 2022 se mi to těžko může splnit, ale musím tedy myslet na rok 2023.

V létě Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu, naznačil, že Gaslyho juniorská smlouva vyprší na konci roku 2023. Francouzský jezdec by jistě rád kráčel ve šlépějích Carlose Sainze, který se také nehodil k Maxi Verstappenovi do Red Bullu, ale přes Renault a McLaren se dostal až do Ferrari, ve kterém možná bude moci letos bojovat o titul proti Red Bullu.

Gasly byl jezdcem Red Bullu pět měsíců v roce 2019. Nebyl připravený a dosud za to platí. Foto: Red Bull

Zdroj: Auto Motor und Sport, úvodní foto: AlphaTauri